Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10410

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ενέκρινε τον οργανισμό εμπορευματοποίησης της Υγείας

Προλειαίνεται το έδαφος για την αποδιάρθρωση του δημόσιου χαρακτήρα του τομέα της Υγείας. Ενάντια στην πρόταση που μετακυλίει την ευθύνη για τις παροχές Υγείας στους δήμους και κατ' επέκταση στους δημότες τάχθηκε η «Συμπαράταξη».


ΣΕΛ.  10

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ τα δικαιώματά του τώρα

ΚΚΕ: Τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, όσο η στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της δε βρίσκει απέναντί της ένα ισχυρό, οργανωμένο και αποφασισμένο εργατικό κίνημα να την αντιπαλέψει και να την ανατρέψει.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές - μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να πάρει το επόμενο διάστημα, μετά και την αντιλαϊκή φορολογική επίθεση, είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ικανοποιήσουν τις όλο και πιο αντιδραστικές ανάγκες των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα οι βιομήχανοι προτείνουν διετές «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, «πάγωμα» των προσλήψεων στο δημόσιο, νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, μεγάλες περικοπές στις δαπάνες Υγείας και στις συντάξιμες αποδοχές, απόσυρση του κράτους από όλους τους τομείς δραστηριότητας που ασκεί ο ιδιωτικός τομέας (τράπεζες, ενέργεια, καύσιμα), σταδιακή εξομοίωση της εργατικής νομοθεσίας στις πρώην ΔΕΚΟ με αυτή του ιδιωτικού τομέα και να δοθούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ στις τράπεζες - πέραν των 28 δισ. ευρώ - με το επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος απομείωσης των ιδίων τους κεφαλαίων. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να χάσουν άλλο χρόνο. Πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους τώρα. Εγκαταλείποντας τη μοιρολατρία να παλέψουν με τη δική τους συμμαχία, μαζί με το ΚΚΕ, για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία.


ΣΕΛ.  6  -  7

*

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα

Χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκφραστές, που βάλλουν ευθέως κατά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποκτά η 8η Ιούλη, μέρα απεργιακού πανελλαδικού συντονισμού του αγώνα των οικοδόμων και των εργαζομένων στο Φάρμακο. Σ' αυτόν τον απεργιακό συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα προστέθηκαν και οι λογιστές της χώρας, όπως αποφάσισε στο τελευταίο διοικητικό της συμβούλιο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (Φωτό από παλιότερη κινητοποίηση των οικοδόμων)


ΣΕΛ.  13

Ποιος ο σκοπός

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας, δεν αποδέχεται πρόταση για δικό του στέλεχος σ' αυτό το θεσμό του αστικού πολιτικού συστήματος είναι πασίγνωστο. Προς τι, λοιπόν, αυτή η φιλολογία; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως κόμματα του κεφαλαίου, ερίζουν για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών προκειμένου να εγκλωβίζονται λαϊκές συνειδήσεις στον καλύτερο ή χειρότερο διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής τους σύμπλευσης, μακριά και έξω από την ταξική της ουσία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ΠΑΣΟΚ πασχίζει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δική του αυτοδυναμία. Και σ' αυτή τη ρότα χρησιμοποιεί τα πάντα ενάντια στο ΚΚΕ. Από προβοκάτορες σαν τον Καρατζαφέρη, δικός του λαγός είναι, έως ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία για «σύμπλευση του ΚΚΕ με τη ΝΔ» (αντιΚΚΕ προβοκάτσια ολκής), που αυτή λένε εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ να έρθει στην κυβέρνηση. Η αποκάλυψη και της δικής του αντιλαϊκής πολιτικής όπως και της ΝΔ από το ΚΚΕ «χτικιάζει» την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός μια επιλογή έχει. Τη δική του πάλη, το τσάκισμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την ενίσχυση του ΚΚΕ.



ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Κοινή απάντηση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Την Παρασκευή, 3 και το Σάββατο, 4 Ιούλη για 9η συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, θα απευθύνει χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  9
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η νεολαία θα δώσει δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις

Ο Πειραιάς στο πάρκο Δηλαβέρη θα φιλοξενήσει, την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιούλη και το Σάββατο 4 Ιούλη, το διήμερο εκδηλώσεων του 35ου Φεστιβάλ. Το Σάββατο στις 9 μ.μ. θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ