Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10412

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Επιτάχυνση αντεργατικών μέτρων και απαλλαγές στο κεφάλαιο

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για διαχωρισμό του κλάδου της Υγείας από τον κλάδο της Ασφάλισης, οι αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών και η ολοκλήρωση της λεγόμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έχουν στόχο να πληρώνει ακόμα πιο πολλά η εργατική λαϊκή οικογένεια για Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση και να απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις και δαπάνες.


ΣΕΛ.  2

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με στόχο το ΚΚΕ

Mε πρόσχημα τα σκάνδαλα και τη διαφθορά με αφορμή την υπόθεση της «ΖΗΜΕΝΣ», η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει επικίνδυνες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των κομμάτων, που προβλέπουν ότι η χρηματοδότησή τους θα γίνεται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κυβέρνηση έχει, ήδη, εξασφαλίσει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, αλλά επί της ουσίας συμφωνεί και ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Η κρατική χρηματοδότηση σε καμιά περίπτωση δε θα σταματήσει τη συνδιαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων με τα αστικά κόμματα και το κράτος. Θα συνεχίζεται κάτω από το τραπέζι και θα δυναμώνει. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανέναν κρατικό μηχανισμό να ορίζει τη σχέση του Κόμματος με τα μέλη και τους φίλους του, να καθορίζει, μέσω των οικονομικών, το εύρος και την κατεύθυνση της πολιτικής του δράσης. Απολογούμαστε και δεχόμαστε έλεγχο για την πολιτική μας, τη δράση μας, τα οικονομικά μας, μόνο στην εργατική τάξη και στο λαό.


ΣΕΛ.  2  -  3

MotionTeam

ΓΙΟΡΤΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εσμιξαν Ελληνες και μετανάστες

Σήμερα ξεκινά το διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα στο πάρκο ΦΙΞ όπου στις 9.30 μ.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό η Αλέκα Παπαρήγα

Ελληνες και μετανάστες εργάτες, βρέθηκαν χτες το βράδυ μαζί σε μια γιορτή ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας, στο 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών που διοργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η αντεργατική, αντιμεταναστευτική πολιτική και τα κατασταλτικά μέτρα θα συναντήσουν ενωμένη αντίσταση στη ρότα της αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  6  -  7

Μπόχα και υποκρισία

Οσο ξεδιπλώνεται η υπόθεση της χρηματοδότησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από τη «ΖΗΜΕΝΣ», (για να παίρνει τις δουλειές από το κράτος), τόσο οι ηγεσίες τους πασχίζουν να αυτοπροβληθούν ως οπαδοί της «κάθαρσης» του πολιτικού συστήματος, από την μπόχα που αναβλύζει εξαιτίας της διαπλοκής τους με τα μονοπώλια. Εμφανίζονται σαν τις «απατημένες συζύγους» σχετικά με τα «λαδώματα», λες και γίνονται πρώτη φορά. Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, παρά την ομολογία Τσουκάτου. Χτες, ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για επιείκεια της «Δικαιοσύνης» στον Χριστοφοράκο για να αποκαλύψει ποιους «λάδωνε». Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Αφελής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; `Η ψάχνει άλλοθι προφασιζόμενος «σταυροφορία», που θα κάνει τη «γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια»; Ο,τι και αν συμβαίνει, η ουσία είναι μία. Από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφώνησε «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια» έως σήμερα, τα «λαδώματα» αναζωογονούν το σύστημα και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι ποτισμένα ως το μεδούλι μ' αυτό το αλισβερίσι. Είναι «σάρκα μία» με τους καπιταλιστές, τρέφονται απ' αυτούς και τους τρέφουν. Γι' αυτό, καμιά αυταπάτη. Η δράση των μονοπωλίων μολύνει το κράτος και τα κόμματά τους. Μόνο η κατάργησή τους θα καταργήσει το βούρκο τους.



ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην ανεργία

Στον κλοιό της μαζικής διαδήλωσης των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, βρέθηκε χτες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Απόφαση για 24ωρη απεργία, στις 8 Ιούλη, πήρε χτες και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά.


ΣΕΛ.  13
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του στον Πειραιά

Αύριο, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ