Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μοιράζει... συμπάθεια

Την έναρξη ενός «φιλόδοξου» προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και του κοινωνικού στιγματισμού, για ομάδες όπως οι ψυχικά ασθενείς, τα άτομα με σωματική αναπηρία, οι άστεγοι, οι μετανάστες και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ανακοίνωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν στοιχεία έρευνας, που δείχνουν ότι οκτώ στους δέκα Αθηναίους θεωρούν δημόσιο κίνδυνο άτομα που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Στην κορυφή των αρνητικών αντιλήψεων βρίσκονται οι χρήστες ουσιών - το 57% των πολιτών θεωρούν ότι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και ακολουθούν οι αποφυλακισμένοι με 46%, οι μετανάστες με 43%, οι ψυχικά νοσούντες με 35%, οι οροθετικοί HIV με 26%, οι άστεγοι με 18% και οι σωματικά ανάπηροι με 3%.

Ο Δήμος της Αθήνας, βέβαια, αναλώνεται σε «φιλόδοξα» προγράμματα για την καταπολέμηση του φόβου των πολιτών για τους αναξιοπαθούντες, ενώ με την πολιτική που εφαρμόζει καλλιεργεί το φόβο και το περιθώριο για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Χαρακτηριστική είναι η πολιτική του απέναντι στους μετανάστες. Ο Δήμος της Αθήνας, πέραν του ότι ασκεί πίεση και τρομοκρατία στους μετανάστες με τη Δημοτική Αστυνομία, ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση ακόμα πιο αποφασιστικά να εφαρμόσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά των μεταναστών, την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία κ.ά. Και, βέβαια, καλλιεργεί αυταπάτες ότι τα εκρηκτικά προβλήματα των χρηστών ουσιών, των αναπήρων, των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, που δημιουργούνται και οξύνονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπιστούν με καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Μοιράζοντας, δηλαδή, στους ανθρώπους που μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, που ζουν στο δρόμο σε άθλιες συνθήκες, απλά και μόνο ...συμπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ