Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10409

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Συνθήκες γαλέρας επιβάλλει ο όμιλος της MIG

Ατομικές συμβάσεις εργασίας, που δεν αναγνωρίζουν κανένα εργατικό δικαίωμα και δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους κάτω από την εξουσία της εταιρείας, προωθεί ο όμιλος της MIG, νέος ιδιοκτήτης της ιδιωτικοποιημένης πλέον «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Τους όρους σκλαβιάς και σκληρής εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  3
ΟΝΔΟΥΡΑ
Στρατιωτικό πραξικόπημα με εμπλοκή των ΗΠΑ

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα, που διατηρούν στη χώρα την αεροπορική βάση Σότο Κάνο και τη δύναμη ταχείας επέμβασης «Μπράβο», είναι έκδηλη και ομολογημένη. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Ονδούρας, στις λαϊκές δυνάμεις της περιοχής, που απαιτούν τον τερματισμό του πραξικοπήματος.


ΣΕΛ.  17

ΕΤΟΙΜΑ 15 ΜΕΤΡΑ - ΦΩΤΙΑ σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Πρόγευση ήταν τα φοροεισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς την καταιγίδα μέτρων, που θα εφαρμόσει τον προσεχή Οκτώβρη μαζί με την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2010, «αποκάλυψε» χτες ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Ο Γ. Παπαθανασίου εξάγγειλε 15 μέτρα - «φωτιά» για τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Ειδικότερα, ανακοίνωσε το «σπάσιμο» του ΙΚΑ σε δύο Ταμεία, ένα για υπηρεσίες συντάξεων και ένα για παροχή υγείας. «Επανεξέταση» των Βαρέων και Ανθυγιεινών, πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων, επέκταση του εργάσιμου βίου μετά το χρόνο συνταξιοδότησης, ζεστό χρήμα ως κίνητρο στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν νέους και επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. «Απελευθέρωση» επαγγελμάτων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Νοσοκομείων, δραστηριοτήτων ΟΤΑ, Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με ισοπέδωση προς τα κάτω των μισθολογικών αποδοχών και δραστικές επιπλέον περικοπές των δαπανών Υγείας.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ
Συναντάμε την Ιστορία, προστατεύουμε το δασικό πλούτο

Το ορμητήριο των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, τον Πάρνωνα, «ανίχνευσαν» εκατοντάδες νέοι της ΚΝΕ που «στρατοπέδευσαν» στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην Αράχοβα, από την Παρασκευή έως την Κυριακή και πήραν μέρος σε ένα τριήμερο πλούσιων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, με κεντρικό σύνθημα: «Συνεχίζουμε τη δράση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Με όπλο την Ιστορία μας και τη δράση του ΔΣΕ, απαντάμε στον αντικομμουνισμό».


ΣΕΛ.  8  -  9

Στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού

Ολα τα πήραν είδηση και τα αναμετέδωσαν με ακρίβεια τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, γύρω από τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Δεν τους ξέφυγε τίποτα. Τα χαμόγελα, τα μη χαμόγελα, οι χειρονομίες, τα τέσσερα λεπτά που μιλούσε στο κινητό του ο Μπερλουσκόνι, το ακριβές μενού (ελαφρύ και με ελληνικές γεύσεις), που ετοίμασε ο εθνικός μάγειρας με το επιτελείο του. Ολα είχαν θέση στο όνομα της «ενημέρωσης». Αυτό που δεν υπήρχε πουθενά, ήταν η μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Κέρκυρας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό Οργανισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά, που μπορεί να τρακάρουν κυριολεκτικά πάνω σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ...και να μην την βλέπουν. Ξέρουν καλά τη δουλειά τους και φροντίζουν με κάθε μέσο να μη χαλάει η βιτρίνα του ιμπεριαλισμού. Να μη γνωρίζει ο λαός τη δυνατότητα, ή, ακόμα, και το παράδειγμα αντίστασης. Για άλλη μια φορά δεν μας εκπλήσσουν, που τη μόνη αξιοπιστία που επιδεικνύουν είναι αυτή που υπηρετεί τον ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του.



ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Για την αντεπίθεση Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 3-4 Ιούλη, για 9η συνεχή χρονιά το διήμερο εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Την Παρασκευή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα απευθύνει χαιρετισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 9.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΚΕ
Η έρευνα να είναι στο Δημόσιο

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με ερευνητές του ΕΚΚΕ και της Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών.


ΣΕΛ.  14
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΠΑ
Επικίνδυνες συμφωνίες

ΣΕΛ.  12  -  13
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης

ΣΕΛ.  2

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ