Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Κοινή απάντηση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Την Παρασκευή, 3 και το Σάββατο, 4 Ιούλη για 9η συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος)

Στιγμιότυπο από τον παιδότοπο που λειτουργεί κάθε χρόνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων στο ΦΙΞ
Στιγμιότυπο από τον παιδότοπο που λειτουργεί κάθε χρόνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων στο ΦΙΞ
Με κεντρικό σύνθημα, «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος», το φετινό διήμερο των Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούλη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

Οι εκδηλώσεις στο ΦΙΞ θα συμβάλουν στη διαρκή παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το θέμα της μετανάστευσης, θα αποτελέσουν μια ακόμα ευκαιρία να συζητηθούν οι αιτίες που εξαναγκάζουν στον ξεριζωμό, οι πτυχές και οι στόχοι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Με αυτό το περιεχόμενο έγιναν χτες συγκεντρώσεις στην Καλλιθέα, στη Ν. Ιωνία και το Γαλάτσι.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στο Περιστέρι στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζουμή (Λόφος Αξιωματικών, Περιστέρι).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ

Την Παρασκευή, 3 Ιούλη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών.

Το Σάββατο, 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

Και τις δύο ημέρες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των συλλόγων των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ