Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δωρεάν πρόληψη και υγιεινή για όλα τα παιδιά

Επιστολή του ΠΑΜΕ προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας

Τη δωρεάν πρόληψη και υγιεινή όλων των παιδιών μέσα κι έξω από τα σχολεία, καθώς επίσης τακτικές υποχρεωτικές περιοδικές εξετάσεις, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που δε θα επιβαρύνουν τους γονείς οικονομικά και χρονικά, απαιτεί το ΠΑΜΕ με επιστολή της Εκτελεστικής του Γραμματείας προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας. Η επιστολή του ΠΑΜΕ έρχεται ως απάντηση σε σχετική εγκύκλιο που έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας και ζητάει οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις για όσα παιδιά εγγράφονται στην Α' Δημοτικού, αλλά το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρόκειται για ημίμετρο που επιβαρύνει, κιόλας, οικονομικά πολλές οικογένειες.

Η επιστολή του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Αίτημα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και των συνδικάτων ήταν και είναι η δωρεάν πρόληψη και υγιεινή όλων των παιδιών μέσα και έξω από τα σχολεία, καθώς επίσης οι τακτικές υποχρεωτικές περιοδικές εξετάσεις και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί που δε θα επιβαρύνουν τους γονείς ούτε οικονομικά, ούτε χρονικά.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας να γίνονται οι παραπάνω, αλλά και άλλες εξετάσεις για να προλαμβάνονται θάνατοι παιδιών, ατυχήματα ή αλλοιώσεις που έχουν δυσμενή επίπτωση στην ανάπτυξη ή την ασφάλεια των παιδιών.

Η συγκεκριμένη απόφαση που έχει σταλεί στα σχολεία όχι μόνο ταλαιπωρεί τους γονείς και τα παιδιά, αλλά είναι ημίμετρο, δεν προλαβαίνει όλα τα προβλήματα, φορτώνει οικονομικά βάρη σε πολλές οικογένειες και δημιουργεί ένα ακόμη δυσεπίλυτο πρόβλημα σε εκατοντάδες μεταναστόπουλα που δε θα μπορέσουν να κάνουν αυτές τις εξετάσεις.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να γίνονται όλες οι εξετάσεις όλων των παιδιών δωρεάν. Να υπάρχουν σχολίατροι και επιστημονικά ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό επαρκές για όλα τα σχολεία, μέσα στα σχολεία.

Η υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών δεν μπαίνει στο παζάρεμα των επιχειρήσεων και των πολυεθνικών. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει τους αγώνες για το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής τάξης στην δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Κε Υπουργέ,

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ