Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
Το εκπαιδευτικό πρόβλημα είναι ζήτημα κοινωνικό

Ξεκίνησε χτες, με την εισηγητική ομιλία του απερχόμενου προέδρου και χαιρετισμούς των κομμάτων, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, του γονεϊκού κινήματος, εκπροσώπων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών από χώρες της ΕΕ και άλλους και ολοκληρώνεται την Κυριακή, το 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Της χτεσινής πανηγυρικής έναρξης προηγήθηκε αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, το οποίο προετοίμασαν με μεράκι μαθητές και μαθήτριες του 10ου Λυκείου Πειραιά και του 6ου Λυκείου Καλλιθέας. Ωστόσο, η πρακτική της ΟΛΜΕ έχει κάνει ό,τι μπορεί για να αποχρωματίσει και να αποϊδεολογικοποιήσει το έργο του κομμουνιστή Γιάννη Ρίτσου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε το συνέδριο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε: «Ο εκπαιδευτικός, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχει μπροστά του δύο δρόμους. 'Η θα πάει με το δρόμο της συντήρησης και της αντίδρασης ή με το μέρος της ανυπακοής και της αντεπίθεσης» και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να διαλέξουν «το δρόμο που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό πρόβλημα σαν ζήτημα κοινωνικό που η επίλυσή του μόνο με κοινωνική - πολιτική ανατροπή μπορεί να επέλθει. Το δρόμο της εργατικής τάξης και των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που μπορούν να σπρώξουν τον τροχό της κοινωνικής εξέλιξης μπροστά και μαζί να φέρουν και νέο ζωογόνο αέρα στην εκπαίδευση».

Από πλευράς κυβέρνησης η Νίκη Γκοτσοπούλου, γγ του υπουργείου Παιδείας «εκθείασε» τη συμμετοχή στο διάλογο για το λύκειο και το εξεταστικό που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς βέβαια να πει ότι οι αποφάσεις αυτού του διαλόγου είναι ήδη καθορισμένες στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου υπεραμύνθηκε του διαλόγου και της «αξιολόγησης» και παρουσίασε τους άξονες του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κ. Μανιάτης στην ομιλία του περιορίστηκε στις διαπιστώσεις των προβλημάτων της εκπαίδευσης, κρύβοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση που δεν είναι άλλη από την πολιτική της ΕΕ που πιστά ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ