Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο φόβος θρέφει την προβοκάτσια

Λίγες μόνο ώρες χρειάστηκαν για να καταρρεύσουν σα «χάρτινος πύργος» οι νέες προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Απαντώντας άμεσα στον προχτεσινό ψευδή ισχυρισμό του Θ. Πάγκαλου από την κρατική τηλεόραση ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δε δέχεται «έλεγχο από αντικειμενικό σώμα και ορκωτούς λογιστές» για τα οικονομικά του, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα και εκθέσεις Ορκωτών Λογιστών που αποδεικνύουν ότι έχει γίνει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του Κόμματος. Τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα μάλιστα, δημοσιοποιήθηκαν την ίδια μέρα από το ΚΚΕ. Απέναντι στην ενορχηστρωμένη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και συστηματική επιχείρηση λάσπης, το ΚΚΕ έδωσε άμεση απάντηση, όπως κάνει κάθε φορά που επιχειρείται ανάλογη επίθεση στο Κόμμα.

Το αυταπόδεικτο της προβοκάτσιας που διαλύει τις γκαιμπελικής έμπνευσης επιθέσεις σε βάρος του Κόμματος, δεν εμπόδισε χτες τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και το «συνοδοιπόρο» του από το ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Βελόπουλο, να επανέλθουν. Και μάλιστα, χρονικά συντονισμένα, φραστικά «συντεταγμένα». Και αφού η προβοκάτσια για τη δήθεν άρνηση του Κόμματος για «ελέγχους» δεν πέρασε, ζητούν ορθά κοφτά και με ένα στόμα «πλήρη διαφάνεια» και τις «πηγές χρηματοδότησης»! Τι ζητάνε; Αυτό που ήθελαν από την πρώτη στιγμή. Τα ονόματα των μελών του ΚΚΕ, των φίλων και οπαδών του Κόμματος από τα λαϊκά στρώματα που το ενισχύουν οικονομικά. Ζητούν να πάρουν στα χέρια τους λίστες και μ' αυτές να «τροφοδοτήσουν» κατασταλτικούς, εργοδοτικούς και άλλους μηχανισμούς.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποκύψει. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στη στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση του ΠΑΣΟΚ. Με στήριγμα και εκτελεστή το ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθούν από κοινού και για λογαριασμό ολόκληρου του αστικού πολιτικού συστήματος να πλήξουν το Κόμμα, αφού δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με την πολιτική του, που τους ξεσκεπάζει. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου κατέληξε σε επίσημο κείμενο, όπου καθαρά λέει πως απέναντι στο ΚΚΕ αντί για πολιτική αντιπαράθεση θα χρησιμοποιήσει προβοκάτσιες γύρω από τα οικονομικά του. Κάθε φορά που θα το επιχειρεί, το ΚΚΕ θα τους ξεσκεπάζει.

Η βρωμιά και η δυσωδία που αποπνέει από τη διαπλοκή των στελεχών τους με τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο, απόρροια του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, δεν αγγίζουν το ΚΚΕ, που βρίσκεται στην άλλη όχθη. Το λαϊκό κίνημα και η επιρροή που η στρατηγική του ΚΚΕ ασκεί σε αυτό, είναι που τους φοβίζει. Γιατί ένα τέτοιο κίνημα, που σήμερα αντιλαμβάνεται ολοένα και πιο καθαρά το χαρακτήρα της αντιδραστικής πολιτικής τους, αύριο, κάτω από προϋποθέσεις θα καταφέρει να τους ανατρέψει. Και μαζί τα οικονομικά συμφέροντα που τα κόμματα του κεφαλαίου υπηρετούν και τρέφονται από αυτά. Αυτός είναι ο καημός τους. Και όσο μεγαλώνει ο φόβος, τόσο εντείνεται και η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ. Μάταιος ο κόπος τους και το ξέρουν.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ