Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10405

ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πληρωμένη απάντηση στην ανεντιμότητα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Η στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τη λάσπη και την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά μαζί του, πήρε άμεση και πληρωμένη απάντηση του Κόμματος στους ψευδείς ισχυρισμούς ότι δε δέχεται έλεγχο από τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Παρέμβαση για το δικαίωμα των εργαζομένων στις διακοπές

Για το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους στον τουρισμό, στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή, τονίζεται στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στη Βουλή.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ το μεταναστευτικό ζήτημα

Τα άμεσα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης:

  • Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.
  • Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία.
  • Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Οχι στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
  • Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.
  • Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Οχι στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.
  • Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.
  • Οχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Νέκρωσαν τα μεγάλα εργοτάξια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, που με μπροστάρη, εμψυχωτή και οργανωτή την Ομοσπονδία τους και τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, δε δούλεψε ούτε ένα από τα μεγάλα εργοτάξια της χώρας, ενώ μεγάλη ήταν η απεργιακή συμμετοχή και στη συμβατική οικοδομή.


ΣΕΛ.  17


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ
Στη γραμμή των τρομονόμων η επικύρωση των συμφωνιών

ΣΕΛ.  11
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Κοινωνικό κίνημα ανατροπής των αιτιών της χρήσης

ΣΕΛ.  21
ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Υπεύθυνος να δώσει διέξοδο ο ιρανικός λαός

ΣΕΛ.  25
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σχέδιο» μετατροπής του σε πανάκριβο εμπόρευμα

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ