Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Τραυματίστηκαν τρεις εργάτες

Τις εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης τόσο για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όσο και για την έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων καταδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο για ακόμα μια φορά οι τραυματισμοί τριών εργατών που σημειώθηκαν μέσα στις τρεις προηγούμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα χτες το πρωί ο Ινδός εργάτης Παλ Αραϊζέρ στην επιχείρηση μετάλλου (κατασκευή ψυγείων) «ΙΜΟΛΑΚ» στο Κορωπί. Ο εργάτης πριν καλά καλά πιάσει μεροκάματο χτύπησε στο κεφάλι χάνοντας τις αισθήσεις του για τουλάχιστον 10 λεπτά. Το «ατύχημα» έγινε την ώρα που ο Ινδός εργάτης έσκυψε μπροστά από το μηχάνημα της πρέσας όπου εργάζεται. Εκείνη την ώρα κάποιο εξάρτημα του μηχανήματος μετακινήθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο εργάτης ευτυχώς πρόλαβε να τραβηχτεί και να γλιτώσει το κεφάλι του από την πρέσα. Λιποθύμησε και τον παρέλαβε στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο ΚΑΤ για εξετάσεις. Η εργοδοσία δεν ειδοποίησε κανέναν, ενώ όταν το «ατύχημα» έγινε γνωστό σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας ζήτησαν από το ΚΕΠΕΚ να πάει άμεσα να ελέγξει, για να πάρουν ως απάντηση, όπως καταγγέλλουν, ότι δεν υπάρχουν επιθεωρητές. Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν στο χώρο του ατυχήματος όπου ενημερώθηκαν από υπεύθυνο της επιχείρησης και εργαζόμενους. Οπως κατήγγειλαν μάλιστα, τα μηχανήματα στο χώρο είναι τόσο κοντά το ένα στο άλλο που οι εργάτες κινούνται με μεγάλη δυσκολία σε πολύ μικρούς χώρους και με καθημερινό τον κίνδυνο για παρόμοια ατυχήματα.

Την εργοδοσία της επιχείρησης «Ευρωχαρτική» στον Ασπρόπυργο, για τα δυο εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν στις 22 και 23 Ιούνη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Χαρτεργατών της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα ο 23χρονος Αγγελος Παντελής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι του όταν του ζητήθηκε, και χωρίς να είναι στα καθήκοντά του, να παρέμβει σε μηχανή που ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα τα λουριά της να του πιάσουν το χέρι. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο δεύτερος εργάτης που τραυματίστηκε είναι πακιστανικής καταγωγής, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ