Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κοινό μέτωπο για την κλιμάκωση του αγώνα

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι κλωστοϋφαντουργοί και οι οικοδόμοι της Νάουσας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ταξικού Εργατικού Κέντρου. Αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» (ΕΝ-ΚΛΩ) που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, αλλά και χωρίς δουλειά - δεν λειτουργούν τα εργοστάσια - ενώ ο όμιλος χρηματοδοτήθηκε με 35 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Μαζί τους στον αγώνα βγήκαν και οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί από τα εργοστάσια της «ΕΝ-ΚΛΩ» που εδώ και 4-5 χρόνια παραμένουν άνεργοι και ενώ έχουν 8, 9 και 10.000 ένσημα δεν έχουν δικαίωμα θεώρησης του ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Εκεί ήταν και οι οικοδόμοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, που πλήττονται από τη διάταξη του ΙΚΑ της περιοχής με την οποία αναγκάζονται να εργάζονται με 50% μειωμένα ένσημα.

Με τον ενιαίο αγώνα τους διεκδικούν: Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους της «ΕΝ.ΚΛΩ» και κανονική πληρωμή πλέον κάθε μήνα. Με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας να λειτουργήσουν όλα τα εργοστάσια. Να μη γίνει καμία απόλυση - να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστική προστασία των ανέργων - απολυμένων της «ΕΝ.ΚΛΩ», να παρθούν μέτρα προστασίας για όσους σπουδάζουν παιδιά και έχουν δάνεια. Να δοθεί έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ. Να υπολογίζεται η αύξηση της κλαδικής σύμβασης των κλωστοϋφαντουργών στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο νόμο της εισοδηματικής ενίσχυσης. Να καταργηθεί η απαράδεκτη και κατ' εξαίρεση διάταξη στο ΙΚΑ Νάουσας, που επιβάλλει στους οικοδόμους ασφάλιση μόνο για τα μισά μεροκάματα. Να υπογραφούν ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Μέτρα πραγματικής προστασίας όλων των ανέργων.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, η οποία δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ