Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Νέο χαράτσι για τους εργαζόμενους

Την εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας επιβεβαιώνει προχτεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που επιβάλλει χαράτσι για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει αποκλειστικά ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας

Κατά πλειοψηφία και παρά τις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων και μαζικών φορέων η δημοτική αρχή Κερατσινίου με δήμαρχο τον Φ. Μελά (ΝΔ) ενέκρινε σε προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το χαράτσωμα όσων θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες πρόνοιας που παρέχονται μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόνοιας (ΔΗΚΕΠΡΟΚ). Με την προχτεσινή απόφαση, όσοι στο εξής χρησιμοποιούν ή συμμετέχουν σε προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν ΑμΕΑ, λογοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, συμβουλευτική στήριξη, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, προγράμματα γυμναστικής για γυναίκες με οστεοπόρωση κλπ. θα πληρώνουν στο εξής 15 ευρώ.

Το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στο βάρος που σήκωνε ο λαός του Κερατσινίου μέσα από τη δημοτική φορολογία. Μόνο για το 2009 η δημοτική επιχείρηση θα επιχορηγηθεί από το δήμο με 1 εκατ. 120 χιλ. ευρώ, δηλαδή χρήματα που στερείται ο λαός από έργα που θα γίνονταν στην πόλη και στη συνέχεια θα ξαναπληρώνει για τις υπηρεσίες αυτές.

Την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ Δημήτρης Μουρίκης και Σοφία Θωμάρεη, οι οποίοι πρότειναν τη δημιουργία διεύθυνσης στο οργανόγραμμα του δήμου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και οι υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν, τονίζοντας βέβαια ότι τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται αποκλειστικά από ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόνοιας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005 από τη δημοτική επιχείρηση για το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών, το 30% είχαν μηνιαίο εισόδημα έως 500 ευρώ, το 49% από 500-1.000 ευρώ, το 41% είναι απόφοιτοι δημοτικού και το 24% αναλφάβητοι. Μόνο το Φεβρουάριο του 2009 στο Κέντρο έγιναν 370 συνεδρίες και κάθε βδομάδα προσέρχονται 10-15 νέα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ