Κυριακή 21 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Ενα σκόπιμο παραμύθι

Αγανακτισμένος μικρομεσαίος «νοικοκύρης» απευθύνεται σε Αφγανό μετανάστη - πρόσφυγα λέγοντάς του ότι «δεν σας καλέσαμε να έλθετε στην Ελλάδα», για να λάβει την απάντηση του ταλαίπωρου Αφγανού ότι «κι εμείς δεν καλέσαμε το ΝΑΤΟ να μας βομβαρδίζει και να υποχρεωθούμε να εγκαταλείψουμε τη χώρα μας».

Πολύς ο λόγος κι από πολλούς στα αγελαία χοντροκάναλα περί του φόβου των «λαθρομεταναστών» και της ανάγκης επαναπροώθησής τους. Παρατηρείται μια νοητική συνάντηση αδελφών ψυχών από τα καθωσπρέπει μεγαλοκόμματα εξουσίας μέχρι τα κοκόρια της μαδημένης εθνικοφροσύνης. Ολοι κάτι έχουν να πουν για τους «κακούς λαθρομετανάστες».

Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση είναι οι «εθνικόφρονες» τρυγητές ψήφων της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας των Ελλήνων για τη μεταναστατευτική πολιτική των κυβερνήσεων από το 1990 που πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα. Οι υποψήφιοι αποκαταστάτες της ξεχασμένης «εθνικοφρόνου» Ελλάδας κρύβουν με την κραυγαλέα προπαγάνδα τους την αλήθεια μιας συμβατικής υποχρέωσης της Ελλάδας προς την αρμόδια αρμοστεία του ΟΗΕ. Με την υπογραφή της η Ελλάδα είναι μεταξύ πλείστων πολιτισμένων χώρων που υποχρεούται να φιλοξενήσει και περιθάλψει εξανδραποδισμένους από την πατρίδα τους πληθυσμούς εξαιτίας 1) πολέμων, 2) πολιτικών διώξεων, 3) φυσικών καταστροφών. Τα περί «επαναπροώθησης» ανθρώπων π.χ. από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, Κούρδων κι άλλες χώρες, σημαίνει παράνομη παραβίαση της Ελλάδας υπογεγραμμένων συμβατικών της υποχρεώσεων στον ΟΗΕ.

Τα επιχειρήματα περί ευρωενωσίτικης μπουρδολογίας είναι για προπαγάνδα προς άγρα ψήφων. Τη διαφαινόμενη εκκόλαψη «του αβγού του φιδιού» δείχνουν να συμμερίζονται μετεκλογικά και τα μεγαλοκόμματα της αποτυχημένης εκλογικής ψηφοθηρίας. Ισως μπορέσουν να αντλήσουν δυνάμεις αντίστασης στο επικίνδυνο φαινόμενο από τις εναπομείναντες δόλιες αρχές της χρεοκοπημένης αστικής δημοκρατίας. Για την ώρα, δυο βασικά σημεία του προβλήματος αποκρύπτονται ή λοιδωρούνται στις τηλεοπτικές εκπομπές της αγελαίας δημοσιογραφίας. Το ένα είναι οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις στις χώρες που καταδικάζουν στη φτώχεια και στον εξανδραποδισμό τον πληθυσμό τους. Ολοι μιλούν για «λαθρομετανάστες» χωρίς να κατονομάζουν αυτούς που τους δημιουργούν. Το άλλο είναι η συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι του ΟΗΕ και του πανάρχαιου πολιτισμού της να διδάξει δημοκρατική αλληλεγγύη.

Το σκόπιμο παραμύθι της ποσόστωσης από την αγελαία εθνικοφροσύνη και η όψιμη αγανάκτηση της μικρομεσαίας βαρβαρότητας των «νοικοκυραίων» γίνεται απειλή για την πολιτισμένη Ελλάδα. Ολα δείχνουν ότι η «νύχτα των κρυστάλλων» αποτελεί εθισμό για λούμπεν πολιτικά προϊόντα και αμφιλεγόμενα κοινωνικά στρώματα. Το εργατολαϊκό κίνημα θα έχει πολλά να πει και να πράξει σ' αυτό το ζήτημα.

Η προσπάθειά του για την εθνική και κοινωνική ανόρθωση της Ελλάδας και του λαού της έχει άκρως σύνθετο χαρακτήρα. Η στήλη θα συνεχίσει να συμβάλλει σ' αυτό βασισμένη στις ιστορικές παρακαταθήκες των Ελλήνων από την αντίσταση κατά των Μήδων και βαρβάρων μέχρι τη νεότερη Εθνική Αντίσταση. Βασισμένη ακόμη στο φιλότιμο και τη φιλοξενία των Ελλήνων ως λίκνο του πολιτισμού.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο δρόμοι(2007-11-03 00:00:00.0)
Καταγγελία για απέλαση Ιρακινών προσφύγων(2007-08-03 00:00:00.0)
Ας μας πουν για τον Παρθενώνα(2004-09-07 00:00:00.0)
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «επαναπροώθησης»(2001-12-07 00:00:00.0)
Δυο φορές θύματα της ίδιας πολιτικής(2001-11-11 00:00:00.0)
"Επαναπροωθήσεις" ανθρώπινων φορτίων(1996-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ