Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10403

ΔΙΑΚΟΠΕΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Καθολικό λαϊκό δικαίωμα στην ανάπαυση και στην αναψυχή

Το ΚΚΕ προβάλλει θέσεις, που περιλαμβάνουν τόσο τις άμεσες προτεραιότητες της πάλης, όσο και τις βάσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο θέμα του παραθερισμού που είναι αντίθετο με το κέρδος. Είναι ασυμβίβαστο το επιχειρηματικό κέρδος με τους ανθρώπινους όρους απασχόλησης και αμοιβών για τους εργαζόμενους στον κλάδο.


ΣΕΛ.  10  -  11

Μαχητικά στη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ κατά της νέας αντεργατικής επίθεσης

Να γίνουν κάστρα αντίστασης οι τόποι δουλειάς και οι κλάδοι

Η πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές συσκέψεις του ΠΑΜΕ, που διοργανώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, και οι κατευθύνσεις που καταλήχτηκαν, δείχνουν αγωνιστικές διαθέσεις και μαχητικότητα, να εκφραστεί οργανωμένα και μαζικά η αντίδραση στα νέα μέτρα, που επικύρωσε, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Φανερώνουν ότι η συσπείρωση νέων δυνάμεων προχωράει. Γεγονός με ξεχωριστή σημασία, σε μια περίοδο που από διάφορα πολιτικά και οικονομικά κέντρα γίνεται προσπάθεια - πιο έντονη σε σχέση με το παρελθόν - να καλλιεργηθούν ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά. Να δηλητηριαστούν οι εργαζόμενοι με την ψευδή αντίληψη ότι για τα προβλήματά τους φταίνε οι μετανάστες. Από αυτήν την άποψη, η υλοποίηση του σχεδίου δράσης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τις εντεινόμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, βάζει παρακαταθήκες για την οργάνωση της ταξικής αντίστασης στη νέα λαίλαπα.


ΣΕΛ.  2  -  4,   7


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ενωμένοι στη δράση για την αντεπίθεση

Μια ουσιαστική παρέμβαση για το ζήτημα της μετανάστευσης επιδιώκει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Με αφορμή και το διήμερο εκδηλώσεων στο πάρκο ΦΙΞ, για 9η συνεχή χρονιά, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιούλη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία μέσα και από το κεντρικό μήνυμά του: «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος». Σ' αυτό το πλαίσιο εντείνονται οι συσκέψεις και οι καθημερινές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς με μετανάστες και Ελληνες εργαζόμενους.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργία στις 24 του Ιούνη

ΣΕΛ.  19
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Εμπρηστική η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΣΕΛ.  18
ΡΩΣΙΑ
Νέες γεωστρατηγικές επιδιώξεις

ΣΕΛ.  22  -  23


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org