Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΛΙΒΑΝΟΣ
«Σουλάτσο» Μίτσελ και Σολάνα

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Με τον επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της «Χεζμπολάχ» συναντήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Χαβιέ Σολάνα. Πρόκειται για την πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών και επιβεβαίωσε, με τον τρόπο αυτό, ότι και η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση αναπροσαρμόζει την τακτική της με δεδομένη την νέα «τακτική» Ομπάμα απέναντι στον αραβικό - μουσουλμανικό κόσμο.

Η συνάντηση Σολάνα και Χουσεΐν Χατζ Χάσαν έγινε σε καλό κλίμα στο λιβανικό Κοινοβούλιο. Ο πρώτος αναγνώρισε ότι η σιιτική οργάνωση «έχει ρόλο στην πολιτική ζωή του Λιβάνου και εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο μετά από απολύτως δημοκρατικές εκλογές». Ο δεύτερος χαρακτήρισε τη συνάντηση «κίνηση καλής θέλησης της ΕΕ προς τη "Χεζμπολάχ" και προσπάθεια να μας γνωρίσουν».

«Καλό κλίμα» και στη Δαμασκό

Συνάντηση με τον Σύρο Πρόεδρο Ασαντ είχε ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, που, με την επίσκεψή του στη συριακή πρωτεύουσα, ολοκλήρωσε την περιοδία του στην περιοχή. Ο Μίτσελ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον Ασαντ «σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων με στόχο τη βελτίωση των διμερών σχέσεων» και εκτίμησε ότι η Συρία «έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στην επίτευξη συνολικής ειρήνης στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ