Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Συνεχίζεται η απώλεια θέσεων εργασίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΠΑΡΙΣΙ.--

Καταστροφικό υπήρξε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος για τους εργαζόμενους. Στη Γαλλία υπάρχει «επιτάχυνση» της απώλειας θέσεων εργασίας, καθώς χάθηκαν 375.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 175.100 οριστικά, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το σύνολο των χαμένων θέσεων για όλο το 2008 σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, INSEE.

Την ίδια στιγμή που η ανεργία εδώ και μήνες έχει χτυπήσει κόκκινο και έχει αναρριχηθεί στο 9,4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών, οι πρόσφατες διακηρύξεις του Προέδρου Ομπάμα για δημιουργία περισσότερων των 600.000 νέων θέσεων εργασίας (στις δημόσιες υπηρεσίες και στα δημόσια έργα) είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πάντως, κατά τους αναλυτές ενδεχομένως ένα στήριγμα της οικονομίας που κλυδωνίζεται είναι και οι πωλήσεις όπλων. Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις σύγχρονων οπλικών συστημάτων ακόμη περισσότερο και από την κυβέρνηση Μπους, που στην θητεία της τις είχε αυξήσει κατά 50%, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της «Βoeing» όπως αναφέρει το πρακτορείο «Reuters». Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Reuters», τα διπλωματικά ανοίγματα της κυβέρνησης Ομπάμα «προς νέους συμμάχους» προσφέρουν άπειρες δυνατότητες για πώληση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, παρά την κρίση, γεγονός που δεν πρόκειται να μείνει ανεκμετάλλευτο από την αμερικανική κυβέρνηση. Αν δεν επιβληθεί...

Υπεγράφη χτες η συμφωνία μεταξύ της «Chrysler» και της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Fiat», γεγονός που σημαίνει ότι θα τερματιστεί η διαδικασία πτώχευσης. Η επιχειρηματική της επωνυμία είναι «Chrysler Group LLC» και η τελική συμμετοχή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι 20%. Σταδιακά όμως και καθώς η κατάσταση θα εξομαλύνεται, η ιταλική συμμετοχή κλιμακούμενη θα φτάσει στο 35%. Ας σημειωθεί ότι η «Fiat» δεν εισφέρει προς το παρόν χρήματα στο «κοινό ταμείο», αλλά αποκλειστικά τεχνολογία για ορισμένες μοντέλα της «Chrysler».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ