Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Ιούνη 2009 - αριθ. φύλλου: 10395

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Στοχοποιούν τα εναπομείναντα δικαιώματα των γυναικών

Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και φραγμό σε οποιαδήποτε διέξοδο επιτρέπει ακόμα τη λεγόμενη «πρόωρη συνταξιοδότηση» αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ των εργαζομένων πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος

Οι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα στο λαό αν ως τότε δεν ορθώσει το ανάστημά του το εργατικό, το γενικότερο λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο, το γυναικείο.

Εγρήγορση, άμεση οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος, διότι ήρθε από τις Βρυξέλλες, δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές, ένα πολύ βαρύ ένταλμα που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, η μικρή αγροτιά και που αφορά το πακέτο Πρόνοια - Υγεία. Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν πρέπει να παρασυρθούν οι εργαζόμενοι στη συζήτηση της αμπελοφιλοσοφίας που γίνεται μετά τις εκλογές και κυρίως διεξάγεται από τα άλλα κόμματα. Μια συζήτηση η οποία τυφλώνει τον εργαζόμενο, για να φθάσουμε ως τις εθνικές εκλογές και κεντρικό ζήτημα να είναι ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος και το λίφτινγκ του αστικού πολιτικού συστήματος. Ολοι καλά γνωρίζουμε ότι η σαπίλα δε διορθώνεται με λίφτινγκ.

Ερχεται νέα καταιγίδα. Οι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα στο λαό αν ως τότε, όποτε και αν γίνουν, δεν ορθώσει το ανάστημά του το εργατικό, το γενικότερο λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο, το γυναικείο. Να απορριφθούν όλες αυτές οι στρατηγικές που υπηρετούν τους επιχειρηματίες και, βεβαίως, να καταδικαστούν και τα κόμματα που τις υπηρετούν.


ΣΕΛ.  6  -  7

Eurokinissi

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ
Σήμα κινδύνου για τα δάση και φέτος

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του 2009 σημειώθηκε χτες στη Ριτσώνα της Εύβοιας και έκαιγε σε ένα μέτωπο 3 χιλιομέτρων. Η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει παραδώσει τα δάση στην εμπορευματοποίηση και την εκμετάλλευση εκατομμυρίων στρεμμάτων γης από το μεγάλο κεφάλαιο, οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα για τα δάση της χώρας, που απειλούνται και φέτος (Φωτ. Αρχείου).


ΣΕΛ.  19


ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ «ΠΟΡΙΣΜΑ» ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Προτείνει ιδιωτικοποίηση και καύση για τα σκουπίδια της Αττικής

Η ΚΟ του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση, αφού η σύνταξή του έγινε ερήμην των μελών της Επιτροπής.


ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Πετάει στο δρόμο 120 υπαλλήλους

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται 120 εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς η δημοτική αρχή θεωρεί ότι, ύστερα από δέκα και δεκαπέντε χρόνια συνεχούς εργασίας τους, αποτελούν «πλεονάζον προσωπικό».


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνεται η υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Την επαναπροώθηση οικονομικών μεταναστών ανακοίνωσε από το Οσλο η υπουργός Εξωτερικών.


ΣΕΛ.  3
ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Κάθε χρόνο και χειρότερα!

Στα 20 λεπτά το κιλό η τιμή εκκίνησης για το σιτάρι, που καθόρισε η «γαλάζια» διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ