Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ακατάπαυστη δράση

Ενα από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από την κάλπη είναι πως το Κόμμα μας κατόρθωσε σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσει τη στρατηγική του συστήματος που στόχευε στην εκλογική και πολιτική του ήττα. Στόχο από τον οποίο βεβαίως δεν παραιτείται ποτέ η άρχουσα τάξη, εξειδικεύοντας κάθε φορά τις μεθόδους της, αναλόγως των συνθηκών. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο έθεσε τα οικονομικά του ΚΚΕ, επιδιώκοντας να πλήξει το ηθικό αγωνιστικό κύρος του, την ενότητα λόγων και έργων, να ανακόψει τη δυναμική του σε μια περίοδο όπου διαδέχονταν η μία την άλλη οι αποκαλύψεις για εμπλοκή των δύο αστικών κομμάτων σε σκάνδαλα, με καταγραμμένη την απαξίωση στη λαϊκή συνείδηση της ΕΕ και τη διογκούμενη οργή και δυσαρέσκεια από την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Και το έκαναν γιατί δεν τους έπαιρνε να αντιπαρατεθούν σε επίπεδο πολιτικών θέσεων και να πλήξουν το Κόμμα.

Χρειάζεται να επισημανθεί ότι αυτή η στάση απέναντι στο ΚΚΕ δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι κομμάτι της γενικότερης αντικομμουνιστικής εκστρατείας που ξεδιπλώνεται απ' άκρη σ' άκρη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Και βεβαίως δεν πρόκειται να σταματήσει. Απεναντίας, όσο περισσότερο η δράση του ΚΚΕ, η πολιτική τους, βρίσκει απήχηση μέσα στο λαό, πυροδοτεί θετικές διεργασίες στη λαϊκή συνείδηση τόσο θα εντείνεται, ανεξαρτήτως της μορφής που θα παίρνει κάθε φορά, ώστε να ματαιώνεται η χειραφέτηση και ο απεγκλωβισμός εργατικών, λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Απέναντι στις επιθέσεις της άρχουσας τάξης, τις προβοκάτσιες, τις συκοφαντίες, χρειάζεται να αντιτάξουμε τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, τη θωράκισή μας με τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις, με τα επιχειρήματα του Κόμματός μας και προς τούτο κρίνεται παραπάνω από αναγκαία η μελέτη και η διάδοση του «Ρ».

Πολύ περισσότερο απαιτείται η ένταση στο έπακρο της προσπάθειας που όλοι πρέπει να καταβάλουμε για τη σύσφιξη των δεσμών μας με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να τους βαθύνουμε εκεί όπου υπάρχουν, να τους σφυρηλατήσουμε παντού. Να αναπτύξουμε αμφίδρομους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς, δουλεύοντας με τη στρατηγική του Κόμματός μας, που είναι και η πηγή της δύναμής μας. Δεσμούς που αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα αντοχής σε δύσκολες συνθήκες. Ετσι, υπηρετούμε και προωθούμε και το στόχο για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, απαραίτητη όσο ποτέ, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα θα δρομολογηθούν, για να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση.

Απ' αυτή τη μάχη δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Η αντιμετώπιση του φαινομένου της αποστράτευσης και της αναδίπλωσης, η ακατάπαυστη δράση για ανάκαμψη και ανασύνταξη του κινήματος θα επιφέρει ρωγμές στο σύστημα της δικομματικής εναλλαγής, θα αποκαλύψει πιο πλατιά τον επιζήμιο ρόλο δυνάμεων όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Η μάχη για ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι μάχη για ισχυρό ΚΚΕ και αντίστροφα. Κι αυτή τη μάχη οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ