Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ

Ηχηρά μηνύματα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Το χρώμα της ελπίδας στα αθώα μάτια του κοριτσιού, στο κόκκινο που το αγκαλιάζει
Το χρώμα της ελπίδας στα αθώα μάτια του κοριτσιού, στο κόκκινο που το αγκαλιάζει
«Ισχυρό ΚΚΕ - Αντεπίθεση λαέ»! Το μήνυμα αυτό εξέπεμψαν δυνατά, αποφασιστικά, χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου κάθε ηλικίας, που με την παρουσία τους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, το βράδυ της Τετάρτης, υπογράμμισαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δέσμευσή τους στην προσπάθεια, στη μάχη, να γίνει το σύνθημα πραγματικότητα. Παίρνοντας τη σκυτάλη απ' τους συντρόφους τους, τους συναγωνιστές τους σε πολλές πόλεις ολόκληρης της χώρας, στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποίησαν μια συγκλονιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Απ' το προσκλητήριο δεν έλειπε κανείς. Κανείς απ' όλους εκείνους που καιρό τώρα δίνουν κάθε μέρα, κάθε στιγμή, μια μεγάλη μάχη σε εργασιακούς χώρους, σε συνοικίες, σε γειτονιές, σε σχολεία και σχολές. Απ' όλους εκείνους που «χτυπούν κάρτα» ανελλιπώς εκεί που χτυπά η καρδιά της φτωχολογιάς, για να ενημερώσουν, να συζητήσουν με κάθε άνθρωπο του μόχθου τους λόγους που καθιστούν αναγκαία, μοναδική για τα λαϊκά συμφέροντα, την επιλογή του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις κάλπες που ανοίγουν το πρωί της Κυριακής.

«Οχι στην ΕΕ - Αντεπίθεση Τώρα»! Διακήρυττε σε πέντε γλώσσες το τεράστιο πανό πίσω απ' την κεντρική εξέδρα. Αυτό το «όχι» στην ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων, που συγχρόνως θα είναι και το μεγάλο «ναι» υπέρ της ανάγκης για λαϊκή αντεπίθεση, εκφράζει αποκλειστικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. «Μη σε φοβίζουν - Φόβισέ τους Εσύ»! Προέτρεπε το δεύτερο μεγάλο πανό. Και είναι βέβαιο ότι οι χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν προχτές στην Αθήνα, τις προηγούμενες μέρες σε άλλες πόλεις της χώρας, συγκροτώντας με την συμμετοχή τους μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις υπέρ του ΚΚΕ, έχουν αποτινάξει το φόβο, έχουν αποφασίσει να φοβίσουν και με την ψήφο τους όσους τους μαυρίζουν τη ζωή. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι σ' αυτή τους την επιλογή θα συναντηθούν, θα συμπέσουν με πολλούς ακόμα. Δίνουν και θα εξακολουθούν να δίνουν ως την τελευταία στιγμή για να διασφαλίσουν αυτή τη συνάντηση τον καλύτερό τους εαυτό, μάχη με θέσεις και προτάσεις, με την αισιοδοξία που πηγάζει απ' τη δικαίωση και την επιβεβαίωσή τους, με εμπιστοσύνη στον λαό.

Κόκκινο σεντόνι κάτω από τον Αττικό Ουρανό
Κόκκινο σεντόνι κάτω από τον Αττικό Ουρανό
Το βεβαίωνε αυτό κάθε ένα απ' τα χιλιάδες πρόσωπα των διαδηλωτών το βράδυ της Τετάρτης, που λίγο πριν και λίγο μετά τις 8 άρχισαν να συρρέουν μεμονωμένα ή μαζικά με τις προσυγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως καταλαμβάνοντας κάθε σπιθαμή του, οργανωμένα, συγκροτημένα, σε πυκνή διάταξη. Το βεβαίωναν τα γεμάτα αποφασιστικότητα μάτια ασπρομάλληλων αγωνιστών. Τα γεμάτα σφρίγος μάτια των παιδιών της ΚΝΕ που ηλέκτρισαν το χώρο με τη ζωντάνια και τον νεανικό τους παλμό. Τα γεμάτα φως μάτια των ανθρώπων του μόχθου, που σήκωναν τα χαραγμένα απ' τη δουλειά χέρια τους για να υπογραμμίσουν αυτό που με τις φωνές τους διακήρυτταν, παρεμβαίνοντας με έναν μοναδικά ζωντανό και ξεχωριστό τρόπο στα λόγια των ομιλητών: «Ενωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, όχι το κέρδος του κεφαλαιοκράτη»!

Ετσι όπως διαδηλώσαμε, με ζωντάνια, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, πεποίθηση και αισιοδοξία, έτσι συνεχίζουμε για να βγει απ' την κάλπη πιο δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατός ο λαός.


Ξεχείλισε από κόκκινο η πλατεία Αριστοτέλους
Ξεχείλισε από κόκκινο η πλατεία Αριστοτέλους

Με το σήμα στο πέτο και τη σημαία στο χέρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Motion Team

Με το σήμα στο πέτο και τη σημαία στο χέρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Πλημμύρισαν από κόκκινο το Πεδίον του Αρεως και οι γύρω δρόμοι
Πλημμύρισαν από κόκκινο το Πεδίον του Αρεως και οι γύρω δρόμοι

«Πρωταγωνίστησε» η νεολαία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
«Πρωταγωνίστησε» η νεολαία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Ψηλά τα λάβαρα, στεντόρεια η φωνή, μαχητικότητα, πάθος...
Ψηλά τα λάβαρα, στεντόρεια η φωνή, μαχητικότητα, πάθος...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2011-11-05 00:00:00.0)
Με το λαό, με το ΚΚΕ(2009-09-25 00:00:00.0)
Η νεανική ψήφος να είναι κόκκινη(2009-05-31 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία ριχνόμαστε όλοι στη μάχη(2009-05-24 00:00:00.0)
Ποτάμι η λαϊκή αντεπίθεση(2008-05-18 00:00:00.0)
Ενωτικά ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΑ και ελπίδας(2004-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ