Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η νεανική ψήφος να είναι κόκκινη

Σου είπαν ψέματα. Τιμώρησέ τους! Μην τους φοβάσαι. Φόβισέ τους εσύ!

Το προεκλογικό αυτό μήνυμα του ΚΚΕ, που απευθύνεται προς κάθε άνθρωπο του μόχθου, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία όταν απευθύνεται στη νεολαία. Μαθητές, που τελειώνουν το Λύκειο και ψηφίζουν για πρώτη φορά, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι που έχουν βγει ήδη στην παραγωγή ή παλεύουν στα θρανία της κατάρτισης, έχουν κάθε λόγο να εμπιστευθούν το ΚΚΕ. Τα ψέματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στοχεύουν στη χαμηλότερη κοινωνικοπολιτική εμπειρία της νεολαίας. Ομως η πείρα που συγκεντρώνουν οι νέοι, οι μέχρι τώρα εμπειρίες τους από την εκπαίδευση, τη δουλειά, από όσα ζουν στις οικογένειές τους, είναι ικανές να τους οδηγήσουν να βγάλουν συμπεράσματα. Εξάλλου, οι νέοι γνωρίζουν ότι μαζί τους, στήριγμα και μπροστάρης στους αγώνες της νεολαίας, ήταν και είναι η ΚΝΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες να έχουν κριτήριο μπροστά στην κάλπη την ίδια τους τη ζωή. Τα άλλα κόμματα χρησιμοποιούν απέναντι στους νέους είτε ταξίματα και ανέξοδες υποσχέσεις, είτε τους τρομοκρατούν ότι χωρίς την ΕΕ δεν μπορούμε, είτε απλά τους κολακεύουν χωρίς να τους δείχνουν κανένα δρόμο διεξόδου. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι νέοι από όλους αυτούς, όπως τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν και από την αποχή, το λευκό ή το άκυρο. Τιμωρία στην πολιτική που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς είναι μόνον η ψήφος στο ΚΚΕ. Και είναι τιμωρία όχι μόνο γιατί θα «κοντύνουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί, ενισχύοντας το ΚΚΕ, οι νέοι ενισχύουν τη δύναμη των αγώνων, ενισχύουν την προοπτική για έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

Κι είναι χιλιάδες οι νέοι, που λένε «ναι» στο ΚΚΕ. Από τη μεγάλη νεολαιίστικη συγκέντρωση στο Θησείο στις 26 Μάη, μέχρι κάθε πόλη και γωνιά της Ελλάδας, γεμίζουν νιάτα οι πλατείες κι οι συνοικίες στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Ανεμίζουν οι σημαίες της αντεπίθεσης, οι κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ