Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΚΑ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Την ένταση των τρομοκρατικών επιχειρήσεων των κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους κατά των μεταναστών, το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση ΙΚΑ της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Τις τελευταίες μέρες εντείνεται η τρομοκρατική επιχείρηση κατά των μεταναστών με πρόσχημα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Καθημερινά γίνονται χιλιάδες αστυνομικοί έλεγχοι σε μετανάστες, συλλήψεις, προσαγωγές, ξυλοδαρμοί, εισβολές σε σπίτια, δημόσιοι εξευτελισμοί, καταστροφή εγγράφων, προσβολές ακόμα και σε ζητήματα που έχουν σχέση με τη θρησκευτική πίστη του καθένα.

Η ένταση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την όρεξη της εργοδοσίας, που εντείνει την εργοδοτική τρομοκρατία, την καταπίεση και εκμετάλλευση καθώς και τη δράση των διάφορων ρατσιστικών ομάδων και συμμοριών.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους την κρατική και εργοδοτική βία και τρομοκρατία, κάθε ενέργεια που προσβάλλει την προσωπικότητα και τη θρησκευτική πίστη του καθένα.

Οι μετανάστες δεν ήρθαν με τη θέλησή τους στη χώρα μας, δεν ήρθαν για τουρισμό. Τους έφεραν εδώ, αναγκαστικά οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εγκληματική δράση του κεφαλαίου. Δεν ευθύνονται αυτοί που δεν έχουν πού να μείνουν, να φάνε, που δεν έχουν χαρτιά αλλά η αντιλαϊκή ρατσιστική πολιτική της ΕΕ που τους θέλει ομήρους για να τους αξιοποιεί το κεφάλαιο όποτε τους χρειάζεται ως φτηνή εργατική δύναμη. Με την πολιτική της ΕΕ, που η αστυνομική βία και τρομοκρατία, οι "σκούπες" είναι μια μόνο πλευρά της, συμφωνεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ρατσιστικό ΛΑ.Ο.Σ. Η κυβέρνηση της ΝΔ διά στόματος του κ. Μαρκογιαννάκη έχει υποσχεθεί "καλύτερη και εντονότερη αστυνόμευση" και με "άλλου είδους δράσεις...".

Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του κ. Παπανδρέου πριν λίγες μέρες στην Πάτρα, δεσμεύτηκε "ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προωθήσει τους λαθρομετανάστες στο σύνολό τους, σε κέντρα φύλαξης" δηλαδή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως προβλέπει η ΕΕ.

Να δυναμώσει η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Καλούμε τους εργαζόμενους Ελληνες και μετανάστες, τη νεολαία να παλέψουν από κοινού, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς, της νεολαίας, ενάντια στην αντιλαϊκή ρατσιστική πολιτική της ΕΕ, που γεννά και την αστυνομική εργοδοτική βία και τρομοκρατία. Να καταδικάσουν τις δυνάμεις που στο όνομα της "ασφάλειας των πολιτών" προωθούν την αστυνομοκρατία, την ισχυροποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, το ρατσισμό και εθνικισμό.

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του ΣΕ-ΙΚΑ που πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές ανακινεί το ζήτημα της ύπαρξης των μεταναστών στο πρώην Εφετείο, στο όνομα της εγκληματικότητας και της υπεράσπισης της υγείας και της ασφάλειας των υπαλλήλων, προκειμένου να εκμεταλλευθεί πολιτικά το ζήτημα, αναπτύσσοντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας συγχύσεις και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα και τους αληθινούς ενόχους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους, από την προσπάθεια που κάνουν διάφορες δυνάμεις και κύκλοι να χρησιμοποιείται η θρησκευτική πίστη, οι θρησκευτικές διαφορές για τεχνικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, αλλά και ανάμεσα στους μετανάστες.

Σήμερα που η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου προωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, αντιμεταναστευτικά μέτρα, εκείνο που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η ταξική ενότητα, άσχετα από χρώμα, εθνότητα και θρησκεία, η αγωνιστική αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που δημιουργεί την προσφυγιά και τη φτώχεια. Να παρθούν μέτρα τώρα ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας, όπου θα παρέχεται από κρατικούς φορείς και όχι από διάφορες δήθεν μη κυβερνητικές οργανώσεις δωρεάν ιατρική φροντίδα, αξιοπρεπής σίτιση και στέγαση, δωρεάν νομική αρωγή, εκπροσώπηση και διερμηνεία, μέχρι την τακτοποίησή τους. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για όλους τους ανηλίκους πρόσφυγες και μετανάστες. Να δυναμώσει ο αγώνας για τη νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται στην Ελλάδα και την ΕΕ. Ο εχθρός είναι κοινός, ο ιμπεριαλισμός».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org