Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κλείνει βρεφονηπιακός σταθμός

Το κλείσιμο του βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Ηγουμενίτσας, λόγω έλλειψης χρημάτων, αποφάσισε με την έναρξη της νέας χρονιάς το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα 5 εργαζόμενοι να μείνουν στο δρόμο και περίπου 22 εργατικές οικογένειες να οδηγούνται σε ιδιώτες προκειμένου να βρουν υπηρεσίες Προσχολικής Αγωγής για τα παιδιά τους.

Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα, επικεντρώθηκαν σε ανταλλαγή άσφαιρων πυρών μεταξύ τους, με κύριο μέλημα τη μεταβίβαση ευθυνών και αυτό αφού πρώτα αποδέχτηκαν και υλοποίησαν κατά γράμμα μαζί με άλλους συν-οδοιπόρους σε μια σειρά δήμους της χώρας την με ημερομηνία λήξης λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών που αποτελούν αποκλειστική φροντίδα του κράτους, όπως είναι αυτής της Προσχολικής Αγωγής. Παρόμοια προβλήματα λειτουργίας στο Νομό Θεσπρωτίας αντιμετωπίζουν και οι δομές «Βοήθεια στο σπίτι», τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ και οι «σχολικοί φύλακες».

«Οι "δομές" αυτές - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ - χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και παραδόθηκαν στους δήμους αναλαμβάνοντας τα έξοδα λειτουργίας τους. Υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο από την ΕΕ για ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, αφού είναι γνωστό ότι οι δήμοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους». Υπενθυμίζει πως το ΚΚΕ είχε έγκαιρα τοποθετηθεί και αποκάλυψε το σκοπό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και το ρόλο των κυβερνήσεων και των ΟΤΑ. Καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην κλείσει ο βρεφονηπιακός σταθμός, σε πάλη για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας, με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενισχύοντας σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ