Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον Χριστόφορο Τζάτζο

Τον Χριστόφορο Τζάτζο, τον αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, τον αταλάντευτο κομμουνιστή, αποχαιρέτησαν, χτες, στο τελευταίο του ταξίδι, η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι και συναγωνιστές του. Ο Χριστόφορος Τζάτζος κηδεύτηκε χτες το απόγευμα στη Γουμένισσα του Κιλκίς. Ανακοίνωση για το θάνατο του Χριστόφορου Τζάτζου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που αναφέρεται στην πολυτάραχη αγωνιστική δράση του συντρόφου.

Ο Χριστόφορος Τζάτζος γεννήθηκε το 1920 στην Ανατολική Θράκη από γονείς φτωχούς αγρότες που εγκαταστάθηκαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή στον Ευρωπό Παιονίας Κιλκίς. Από τα νεανικά του χρόνια μπήκε στο καμίνι της ταξικής πάλης. Εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, στο ΚΚΕ, διώχθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τη δράση του. Με την πτώση της δικτατορίας τον Ιούλη του 1974 και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ σαν γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ αγωνίζεται για την ανασυγκρότηση των οργανώσεων του Κόμματος. Μετά το 1975 ανέλαβε νέα αποστολή σαν υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 1987 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Περικλής Χριστουλίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποχαιρετώντας τον σύντροφο Χριστόφορο, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας και της ΝΕ Κιλκίς, σημείωσε πως «ο σ. Χριστόφορος δε συνταξιοδοτήθηκε από τους αγώνες του Κόμματος και του λαού. Ηταν παρών μέχρι την τελευταία ώρα. Σε αυτόν τον αγωνιστή του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, τον αταλάντευτο κομμουνιστή, κλίνουμε σήμερα ευλαβικά το γόνυ και τον βεβαιώνουμε πως οι αγώνες και οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένοι. Νέοι άξιοι συνεχιστές της υπόθεσης του Κόμματος συνεχίζουν τον αγώνα του».

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζουν η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org