Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ε, κάντε το!

Πόσες φορές το είπες: Δε θα' ρθει η ώρα της ψήφου; Τότε θα σας δείξω εγώ, κερατάδες! Ανεργε, θυμήσου: Οταν σε σχόλασαν απ' τη δουλειά και είδες στα μάτια των παιδιών σου την απόγνωση, είχες πει: «Θα εκδικηθώ στην κάλπη αυτούς που με την πολιτική τους διογκώνουν την ανεργία». Εργάτη, θυμήσου: Οταν σου έδωσαν αύξηση 77 λεπτά την ημέρα, φώναζες: «Με κοροϊδεύουν, κατάμουτρα, οι μπαγάσηδες, αλλά θα τους απαντήσω στις εκλογές». Αγρότη, θυμήσου: Οταν ήρθε ο έμπορος και σου πήρε το στάρι, το καλαμπόκι, το μπαμπάκι με τιμές κοψοχρονιάς, δήλωνες: «Να μου κοπεί το χέρι, αν θα ξαναπάρουν από μένα ψήφο τα κόμματα που υποστηρίζουν την ΚΑΠ». Μικροεπαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορα θυμήσου: Οταν, επί μέρες πολλές, δεν πατούσε πελάτης στο μαγαζί κι αγωνιούσες αν θα βάλεις λουκέτο, έλεγες: «Πελάτης των πολιτικών, που, με τις αποφάσεις τους, οδηγούν στο κλείσιμο των μικρομάγαζων, δε θα ξαναγίνω».

Φοιτητή, θυμήσου: Οταν έβλεπες τους γονείς σου να δυσκολεύονται να πληρώσουν τα έξοδα των σπουδών σου, σκεφτόσουν: «Την πολιτική που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόριο θα την πολεμήσω και με την ψήφο μου». Συνταξιούχε, θυμήσου: Οταν τέλειωνε η σύνταξη στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα και δεν είχες να πάρεις το κατιτίς στα εγγόνια σου, ψιθύριζες: «Θα βγάλω τη ντροπή, μαυρίζοντας όλους αυτούς που μου μαύρισαν τη ζωή». Νοικοκυρά, θυμήσου: Οταν πήγαινες να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή αγορά και έβλεπες τις τιμές των προϊόντων να ανεβαίνουν, διαλαλούσες: «Αυτούς που φταίνε για την ακρίβεια, θα τους τιμωρήσω καταψηφίζοντάς τους».

Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα της ψήφου. Τώρα, όλοι εσείς, οι αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμενοι, έχετε την ευκαιρία να κάνετε πράξη όσα λέγατε. Μπορείτε να καταψηφίσετε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν και έχουν την πρώτη ευθύνη για όλα όσα τραβήξατε και τραβάτε. Κι όσο πιο κάτω ρίξετε τα ποσοστά αυτών των κομμάτων, τόσο το καλύτερο για σας. Μην κάνετε, όμως, το λάθος να σκορπίσετε την ψήφο σας στα μικρότερα κόμματα, πιστεύοντας ότι, μ' αυτόν τον τρόπο, θα εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας. Ψηφίζοντας μικρά κόμματα που κινούνται στον «ντορό» της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, δε θα κερδίσετε τίποτα.

Ιδιαίτερα, θέλω να απευθυνθώ σε όσους από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων λέγατε, κατά καιρούς: «Στις επόμενες εκλογές θα το ρίξω, μονόβολο, ΚΚΕ». Ε, κάντε το! Αν θέλετε να πιάσει τόπο η ψήφο σας και να μην πάει χαράμι, κάντε το. Αν θέλετε να πονέσουν πολύ εκείνοι που σας είπαν ψέματα, κάντε το. Αν θέλετε να τους φοβίσετε για να μην σας κάνουν κι άλλα χειρότερα, κάντε το. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του δώσετε την ψήφο σας. Κρατήστε όσες επιφυλάξεις, διαφορετικές απόψεις και αντιρρήσεις έχετε. Και να ξέρετε ότι, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, δε θα νιώσετε προδομένοι, δε θα το μετανιώσετε και θα έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας ότι πράξατε το σωστό και το ωφέλιμο...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(3/2/2017)
Κόκκινος(2/10/2007)
Επίδειξη κοινωνικού κυνισμού(9/11/2006)
ΑΤΙΤΛΟ(6/2/2004)
ΑΤΙΤΛΟ(19/11/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org