Σάββατο 23 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αγωγή κίνησης τακτικής

Αγωγή κατά των υπαλλήλων της Μιχάλη Χριστοφοράκου και Ε. Μαυρίδη, φέρεται να άσκησε η διοίκηση της «Ζήμενς», ζητώντας 5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που προφανώς δίνει δυνατότητα, ειδικά ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, που έχει καταφύγει στη Γερμανία για να μη συλληφθεί στην Ελλάδα και κατέχει και γερμανική υπηκοότητα, ώστε να πέσει στα «μαλακά». Εκεί μπορεί να ζητήσει τη μη έκδοσή του με βάση τη γερμανική νομοθεσία που αφορά περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος βαρύνεται με κατηγορίες που επισύρουν ισόβια κάθειρξη, όπως συμβαίνει με τον Χριστοφοράκο, και να δικαστεί εκεί.

Στο μεταξύ, καρδιακό επεισόδιο υπέστη χτες το πρωί το πρώην στέλεχος της «Ζήμενς» Εμ. Σταυριανός, λίγες ώρες μετά τη διαταγή για την προφυλάκισή του. Το πρώην διευθυντικό στέλεχος της «Ζήμενς» νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός των φυλακών, αν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας και αμέσως μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό, κατά τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.

Τέλος, ο Γ. Μαντζουράνης, συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, υπέβαλε νέο αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με το οποίο ζητάει να καταθέσουν ως μάρτυρες η εισαγγελέας Ελ. Ράικου και ο συνταξιούχος εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς στα πλαίσια της μήνυσης που κατέθεσε σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ