Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10379

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΡΑ ΚΚΕ

Πενήντα τέσσερις πανεπιστημιακοί και καθηγητές ΤΕΙ από ιδρύματα της Αθήνας υπογράφουν κείμενο καλώντας σε στήριξη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Ολοι και όλες, μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ μπαίνουμε «στα γεμάτα» στη μάχη των εκλογών. Δίχως λεπτό για χάσιμο, να μην αφήσουμε ούτε έναν άνθρωπο, ούτε έναν εργαζόμενο, ούτε ένα νέο, που να μην του απευθύνουμε το κάλεσμα της ενίσχυσης του Κόμματος. Να τους πείσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο λαός έχει τη δύναμη, ότι όποτε οι λαοί αγωνίστηκαν με σωστή γραμμή αντεπίθεσης, βγήκαν νικητές. Σήμερα, είναι ώρα μάχης. Να μη λείψει κανείς! Ισχυρό ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών, θα σημάνει μια διαφορετική ημέρα. Θα δώσει φτερά και δύναμη στη λαϊκή πάλη. Θα γίνει αφετηρία για το άνοιγμα του δρόμου υπέρ του λαού. Θα είναι ενίσχυση αλληλεγγύης και διεθνισμού στους λαούς της Ευρώπης, στους εργαζόμενους όλου του κόσμου.


ΣΕΛ.  2   -   3,    5   -   15

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ο Θωμάς Κεφαλής προσφέρει 5.000 ευρώ.

Ο Α. Π. προσφέρει 3.000 ευρώ.

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει ακόμα 1.000 ευρώ.

Οι Δ. Π. και Α. Χ. προσφέρουν 3.000 ευρώ.

Ο Μ. Β. προσφέρει 2.000 ευρώ.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αύριο η διακαναλική συνέντευξη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει την προβλεπόμενη από την απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής συνέντευξη Τύπου (διακαναλική) αύριο Δευτέρα 25/5 και ώρα 12.00, με θέμα: «Το ΚΚΕ για την ΕΕ και τις ευρωεκλογές».

Ο χώρος της συνέντευξης θα είναι το κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).


Για τη νέα προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA (Παρασκευή 22/5) ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης επιτέθηκε στο ΚΚΕ με τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι το Κόμμα μας ψηφίζει στο Ευρωκοινοβούλιο κατά 85% ό,τι και το ΛΑ.Ο.Σ.! Το ψέμα έσπευσαν αμέσως να σιγοντάρουν ο Γ. Πρετεντέρης και ο Ν. Στραβελάκης, ζητώντας ουσιαστικά από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να απολογηθεί.

Επανέλαβαν έτσι γνωστό ισχυρισμό του εκ συστήματος ψευδόμενου Γ. Καρατζαφέρη, γεγονός που άλλη μια φορά επιβεβαιώνει ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. πρωτοστατούν στη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ.

Κι αυτά παρότι είναι γνωστό ότι το ΛΑ.Ο.Σ. έχει ταχθεί υπέρ του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, του Ευρωστρατού, της κοινής εξωτερικής πολιτικής, ότι ψηφίζει τους γενικούς προϋπολογισμούς της ΕΕ, ότι τάχθηκε υπέρ του Δικαστηρίου της Χάγης και υπέρ άλλων σημαντικών ων ουκ έστιν αριθμός.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό και το εξής: Μόνο το τελευταίο διάστημα (Σεπτέμβρης 2008 - Μάρτης 2009), σε 70 σημαντικές ψηφοφορίες, το ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε τις 56 μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ορισμένες από αυτές και ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το ΚΚΕ τις καταψήφισε όλες. Στις υπόλοιπες 14 το ΛΑ.Ο.Σ. είτε δε συμμετείχε είτε ψήφιζε λευκό, σε καμία πάντως δε συνέπεσε με το ΚΚΕ.

Αυτά, για να είναι γνωστή και η αλήθεια και το πολιτικό ήθος καθενός.



ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ
Το λαϊκό κίνημα είναι ο στόχος

Αρθρο του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέα ολέθρια μέτρα από την ΕΕ

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΒΕ
Ενισχύεται ο προεκλογικός εμπαιγμός

ΣΕΛ.  17
ΓΑΛΛΙΑ
Αντιδράσεις στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ