Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Στο δρόμο της ανάπτυξης για τις ανάγκες των εργαζομένων

Συγκέντρωση χτες στο ΤΕΙ Πειραιά

Το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ, την ανάγκη στις ευρωεκλογές η ψήφος της νεολαίας, των σπουδαστών, της αυριανής βάρδιας της εργατικής τάξης, να είναι η «κόκκινη» ψήφος αντεπίθεσης, μετέφερε χτες σε συγκέντρωση των σπουδαστών του ΤΕΙ Πειραιά ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος. Ενώ έκανε σαφές ότι εξίσου σημαντική είναι η ψήφος των σπουδαστών και στις δυνάμεις της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές.

Ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι τα μέλη της ΚΝΕ, οι δυνάμεις της ΠΚΣ πρέπει να «κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τραβήξουμε από την επιρροή της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, κυρίως τους νέους και τις νέες που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα, που δεν έχουν καμία σχέση, κανένα συμφέρον με αυτές τις δύο παρατάξεις που πρακτορεύονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της άρχουσας τάξης και των μονοπωλίων στη χώρα μας», ενώ κάλεσε και σε απεγκλωβισμό από σχήματα που στηρίζουν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και άλλα συνονθυλεύματα που συνεπικουρούν.

Για τις ευρωεκλογές επισήμανε: «Κρινόμαστε όλοι να ψηφίσουμε αν θα δεχτούμε την καπιταλιστική κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία ή αν θα στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής», αν η νεολαία, οι εργαζόμενοι επιβραβεύσουν ή καταδικάσουν κατηγορηματικά την πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που έχει φορτώσει με τόσα βάσανα την καθημερινότητα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, με ανεργία, φτώχεια, ανέχεια για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου.


«Πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές - τόνισε - οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν καμία θυσία, κανένα βήμα πίσω κάτω από την πίεση που ασκεί το μεγάλο κεφάλαιο. Στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ προτάσσει και υπογραμμίζει ότι στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο δρόμοι ανάπτυξης. Ο ένας είναι αυτός που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, ο δρόμος με οδηγό τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα συμφέροντα του καπιταλιστικού κέρδους. Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, είναι ο δρόμος μίας λαϊκής οικονομίας, μίας οικονομίας που πραγματικά θα έχει ως κριτήριο της ανάπτυξής της τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι το καπιταλιστικό κέρδος που έχουν οι επιλογές όλου του σχήματος του "ευρωμονόδρομου". Μία ανάπτυξη που την έχουμε ονομάσει της λαϊκής οικονομίας, μία ανάπτυξη που απαιτεί μία άλλη εξουσία, μια λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ