Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Απόλυτος εκφυλισμός με ευθύνη της πλειοψηφίας

Πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους από τις ταξικές δυνάμεις, που χτες έδωσαν συνέντευξη Τύπου

Τη μαζικοποίηση των σωματείων με την εγγραφή όλων των συμβασιούχων βάζουν στόχο οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ
Τη μαζικοποίηση των σωματείων με την εγγραφή όλων των συμβασιούχων βάζουν στόχο οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ
ΧΑΝΙΑ (του απεσταλμένου μας Χρήστου ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ).--

Τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό που μετέτρεψε το Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ σε Συνέδριο «αποκλεισμών και νοθείας», έχοντας τη σιωπηρή συμφωνία της «Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΣΥΝ) και των «Αγωνιστικών Κινήσεων Συσπειρώσεων», κατήγγειλε η ΔΑΣ ΟΤΑ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το πρωί στα Χανιά.

Ο Γ. Καταχανάς, επικεφαλής της παράταξης, επισήμανε ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ προχώρησε στον αποκλεισμό των συμβασιούχων, γιατί θέλει να εμποδίσει την κοινή συνδικαλιστική δράση, τον ενιαίο αγώνα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ενώ νομιμοποίησε νόθους αντιπροσώπους που σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό αποσκοπούν στη στήριξη των αντεργατικών πολιτικών.

Ο Β. Πετρόπουλος, μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ και του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, υπογράμμισε ότι τα όσα έγιναν στο Συνέδριο είναι προϊόν των συγκρούσεων των δύο γραμμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μια σύγκρουση που στη συγκεκριμένη περίπτωση πήρε οργανωτικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μ. Νταγκουνάκης, μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Χανίων, είπε: «Οι μάσκες πέσανε. Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός βάζει πλάτες στην αντεργατική πολιτική με τον αποκλεισμό των σωματείων».

Δεκάδες περιοδείες

Δίνοντας άμεση απάντηση στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας, οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν από την πρώτη στιγμή δεκάδες περιοδείες πανελλαδικά στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για τις σε βάρος τους εξελίξεις. Αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο της πλειοψηφίας και καλούν τους συναδέλφους να μπουν όλοι στα σωματεία, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να οργανώσουν τον αγώνα τους με ταξικό προσανατολισμό. Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, αποτελεί η μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Πρωτομαγιά.

Ανάμεσα σε άλλες, περιοδείες έγιναν χτες στους Δήμους Χανίων, Νέας Κυδωνίας και Ηρακλείου της Κρήτης. Ιδιαίτερα στο Δήμο Χανίων, αξιοσημείωτη ήταν η αγωνία που εξέφρασαν οι συμβασιούχοι για το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και για τη συνδικαλιστική τους κάλυψη. Ανάλογες συζητήσεις έγιναν και στις άλλες περιοδείες. Σήμερα το ΠΑΜΕ θα εξορμήσει στους Δήμους Καματερού, Νέας Ιωνίας και Αθηναίων (Πράσινο και δημοτική αστυνομία).

Χτες το απόγευμα η ΔΑΣ ΟΤΑ οργάνωσε σύσκεψη στα Χανιά με τη συμμετοχή δεκάδων συνέδρων και με στόχο τον προγραμματισμό της δράσης ώστε να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία. Σήμερα το συνέδριο ολοκληρώνεται με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου τους, ώστε και μ' αυτό τον τρόπο να απαντηθούν αποφασιστικά οι άθλιες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας.

Εκφυλιστικές διαδικασίες

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες του συνεδρίου, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μ. Νταγκουνάκης το χαρακτήρισε «συνέδριο οπερέτα», ενώ ο Γ. Καταχανάς μίλησε για «απελπιστική κατάσταση», αναδεικνύοντας τον εκφυλισμό των διαδικασιών. Την απόλυτη ευθύνη γι' αυτό φέρουν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Από προχτές Τρίτη - την πρώτη μέρα του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, όταν και αποχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις λίγο μετά την έναρξή του - μέχρι και χτες το μεσημέρι, η αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες θύμιζε έρημο τοπίο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρωί της Τρίτης κατά τους χαιρετισμούς πολιτικών και δημοτικών φορέων στην αίθουσα ήταν μετά βίας 70-80 σύνεδροι, σε σύνολο 500 και πλέον συνέδρων των άλλων παρατάξεων, που συμμετέχουν στις εργασίες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γινόταν τοποθετήσεις συνέδρων. Ομως, όπως κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις, δε μίλησε ούτε ένας αντιπρόσωπος. Ανάλογη ήταν και η εικόνα χτες το πρωί. Ο αριθμός των συνέδρων που συμμετείχαν στις εργασίες, ζήτημα αν έφθασαν τους 100 για κάποια στιγμή!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ