Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καμιά ανοχή σε όσους διασπούν τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Τους αποκλεισμούς και τη νοθεία στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και των άλλων παρατάξεων της συναίνεσης, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει:

«Μετά τον κρατικό αυταρχισμό που καταδικάζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε εργασιακή και πολιτική ομηρία, έρχεται και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να επικυρώσει αυτήν την καταδίκη τους, αποκλείοντάς τους από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος. Τους στερεί δηλαδή το δικαίωμα να παλεύουν ενιαία με όλους τους εργαζόμενους του χώρου, απ' όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, για το στοιχειώδες δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία, καθώς και για τα άλλα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικοασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Αυτή είναι η κατάντια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των υπολοίπων παρατάξεων που διά της αποχής από τις σχετικές ψηφοφορίες, διευκόλυνε στις αποφάσεις για αποκλεισμό των συμβασιούχων.

Με αυτόν τον τρόπο της κατηγοριοποίησης και της διαίρεσης των εργαζομένων, όλοι αυτοί προσφέρουν ξεκάθαρη στήριξη στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που χτυπούνε τη μόνιμη και σταθερή εργασία και ταυτόχρονα επεκτείνουν τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι αυτοί επιδιώκουν να παρεμβάλουν εμπόδια στην ενιαία ταξική, αγωνιστική απάντηση που απαιτείται ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις του κεφαλαίου που στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού γίνονται πιο έντονες.

Ενισχύουν το διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, για να έχουν ένα ανήμπορο κίνημα απέναντι από τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, τις πολιτικές του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αλλά και γενικότερα θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και μαζί με το ΠΑΜΕ και όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν και να επιβάλουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και σε ενιαίο μέτωπο να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά τον κατήφορο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των κολαούζων τους, να αναπτύξουν αποτελεσματικούς αγώνες ρήξης και σύγκρουσης με τις πολιτικές και τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ