Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2009
Μέχρι την τελευταία ώρα

Τις τελευταίες ώρες που μένουν μέχρι την Πρωτομαγιά, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε εργαζόμενοι και άνεργοι να συνειδητοποιήσουν γιατί πρέπει να πάρουν μέρος στις ταξικές απεργιακές κινητοποιήσεις της κορυφαίας αυτής μέρας της τάξης μας, έτσι ώστε μέσα από τη συμμετοχή τους να δείξουν τη δύναμή τους.

Ανάγκη που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ενώ το κεφάλαιο κάνει προσπάθεια να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Δίνουμε προτεραιότητα στην παρέμβασή μας στα μεγάλα εργοτάξια. Δίνουμε προτεραιότητα στους ανέργους, που ο κλάδος μετρά πάρα πολλούς, στους μετανάστες, τη νεολαία, τα τμήματα εκείνα της εργατικής τάξης που είναι πιο ευάλωτα στην επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Σ' αυτό το πλαίσιο έγιναν και συνεχίζονται μέχρι την τελευταία ώρα οι εκδηλώσεις που το συνδικάτο διοργανώνει στις συνοικίες, μαζί με άλλους φορείς, οι στάσεις εργασίας στους χώρους δουλειάς, οι συσκέψεις στα παραρτήματα, οι καθημερινές περιοδείες. Σκοπός μας είναι να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις οι οποίες θα συμμετέχουν αύριο στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και θα δουλεύουν σταθερά όλο το επόμενο διάστημα δίπλα στο συνδικάτο.

Ταυτόχρονα, εντείνουμε τη δουλειά μας για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας στις 14 του Μάη, με επίκεντρο τη συλλογική σύμβαση και μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για νέους, ακόμα πιο αποτελεσματικούς αγώνες των εργαζομένων κάθε κλάδου, αλλά και συνολικά της εργατικής τάξης.


Γιάννης ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ