Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος
Τα βήματά τους με τους εργαζόμενους ενώνουν αύριο οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες |
Τα μονοπώλια αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και πωλούν στους αγρότες πανάκριβα μέσα και εφόδια. Ταυτόχρονα, συμπιέζουν μισθούς και ημερομίσθια στους εργαζόμενους, οδηγούν στο "λουκέτο" τους αυτοαπασχολούμενους.
Τα ίδια μονοπώλια, με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, σήμερα, όπως και του ΠΑΣΟΚ, πριν, διαμορφώνουν ελεύθερα τις τιμές των βιομηχανοποιημένων προϊόντων, βγάζοντας αμύθητα κέρδη σε βάρος αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.
Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης προβάλλει πιο αναγκαία και επείγουσα η λαϊκή συμμαχία εργατών, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.
Σήμερα πιο καθαρά γίνεται κατανοητό ότι βασική προϋπόθεση για να λυθούν τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι η συμμαχία αγροτών - εργατών.
Η ΚΑΠ της ΕΕ έχει εξαφανίσει καλλιέργειες όπως τον καπνό, έχει δραστικά μειώσει την καλλιέργεια βαμβακιού, των τεύτλων και της κτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν "πεταχτεί" στην ανεργία.
Μόνο ο κοινός αγώνας ενάντια στα μονοπώλια, στην ΕΕ και τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής θα μπορέσει να επιβάλει τον παραγωγικό συνεταιρισμό και τις κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις σε όφελος του λαού.
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συντονίσουν τα αγωνιστικά βήματα με τις ταξικά συνεπείς δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που αντιστέκονται, αμφισβητούν, απειθαρχούν στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Η ΠΑΣΥ συμπορεύεται και επιδιώκει τη δημιουργία κοινού μετώπου ενάντια στα μονοπώλια, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και της υποτέλειας που ακολουθούν οι διοικήσεις των τριτοβάθμιων αγροτικών, εργατικών, δημοσιοϋπαλληλικών και εμποροβιοτεχνικών οργανώσεων, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ- ΣΥΔΑΣΕ- ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΒΕΕ, στηριγμένες στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Είναι πρόσφατη η πείρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, από τη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων που αρνήθηκαν να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα της αγροτιάς.
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οργανώσεις τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων του ΠΑΜΕ, να συντονίσουμε τους αγώνες μας, να αντισταθούμε αγωνιστικά στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, που μαραζώνει την ύπαιθρο και πλουτίζει τράπεζες και εμποροβιομήχανους.
Διεκδικούμε:
Τη θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.
Η ΠΑΣΥ πιστεύει και αγωνίζεται για να είναι συντονισμένοι οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων για να είναι αποτελεσματικοί.
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να αναδείξουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους που δημιουργούν τα προβλήματα, να εντάξουν στην πάλη τους την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ τη πολιτικής που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και στέκεται αταλάντευτα απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στα μονοπώλια.
Εμπρός, λοιπόν, για τη δημιουργία της συμμαχίας εργατών - αγροτών, πιο τολμηρά, πιο αποφασιστικά».