Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2009
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανυπακοή στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την 1η του Μάη

Σε ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική που επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας καλεί η ΚΝΕ με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά
Σε ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική που επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας καλεί η ΚΝΕ με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά
Η νεολαία έχει κάθε συμφέρον ν' ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, της απειθαρχίας - ανυπακοής και ρήξης που δείχνει η κόκκινη Πρωτομαγιά, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κόκκινη Πρωτομαγιά δείχνει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί όλους τους νέους εργάτες και εργάτριες, τους σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, των νυχτερινών σχολείων, τους φοιτητές - σπουδαστές να πλημμυρίσουν τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η Πρωτομαγιά διδάσκει ανυπακοή στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Καλεί τους νέους και τις νέες να πετάξουν στα σκουπίδια την πολιτική της ΕΕ, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου που θεωρούν τα κέρδη ιερά και τα δικαιώματα αναλώσιμα. Το 8ωρο που μαζί κατάργησαν οι τρεις "σωματοφύλακες" της ΕΕ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, πρωτοδιατυπώθηκε ως αίτημα στην Ελλάδα το 1894. Σήμερα, με την τεράστια ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων, η ανθρωπότητα θα μπορούσε να δουλεύει λιγότερο, να απολαμβάνει περισσότερα, να μην πεθαίνει από τις ασθένειες, την πείνα, τη γρίπη και την έλλειψη νερού, να μη δουλεύει 12ωρα, ανασφάλιστη, να μη ζει με την ανασφάλεια και να πεθαίνει στα εργατικά ατυχήματα. Ο πλούτος που παράγεται είναι αμύθητος και πρέπει να τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο σοσιαλισμός που είναι όχι μόνο αναγκαίος, αλλά και επίκαιρος. Η νεολαία έχει κάθε συμφέρον ν' ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, της απειθαρχίας - ανυπακοής και ρήξης, το δρόμο που δείχνει η κόκκινη Πρωτομαγιά»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ