Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιχείρηση να εμφανιστεί σαν ... φορέας της διαφάνειας

Συνέχεια στο αντικομμουνιστικό ντελίριο

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του σκανδάλου της «Ζήμενς» θα ζητήσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε μια επιχείρηση να εμφανιστεί σαν ...φορέας της διαφάνειας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί και να αποσιωπηθεί η ουσία της υπόθεσης και η ομολογημένη από το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτο και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ότι «μαύρο χρήμα» από τα ταμεία της πολυεθνικής κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να ανακινήσει το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ, σ' ένα διαγωνισμό με την κυβέρνηση για το ποιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία για να ...υπηρετήσει τη «διαφάνεια», θα επιδιώξει μέσα από το σημερινό αίτημά του να συγκαλύψει τη διαπλοκή των κομμάτων εξουσίας και άρα και τη δική του με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Στο ΠΑΣΟΚ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε την περίοδο που απομένει, να έρθουν οι υποθέσεις που εκκρεμούν στη Βουλή και να συζητηθούν για να αναδειχθούν οι όποιες ευθύνες», υποστήριξε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση «Ζήμενς».

Κληθείς μάλιστα να απαντήσει σε ερώτηση για αν το ΠΑΣΟΚ «έχει άγχος και γι' αυτό ξανανοίγει την υπόθεση "Ζήμενς" θέλοντας να προλάβει ενδεχόμενη εμπλοκή και στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν», ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι «αν είχαμε άγχος δε θα είχαμε καταθέσει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens πριν από ένα χρόνο. Το γεγονός ότι το καταθέσαμε τότε, και το γεγονός ότι θα το επανακαταθέσουμε και τώρα, δείχνει ότι μέλημά μας είναι να φανεί όλη η αλήθεια και ένα δεύτερο μέλημά μας είναι να μην υπάρξει παραγραφή». Πάντως ο Θ. Τσουκάτος επαναλαμβάνει μονότονα ότι το ποσό του 1.000.000 μάρκων που προέρχονταν από τη γερμανική «Ζήμενς» κατευθύνθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των «διπλών εκλογών» για τον Ιούνιο, δείχνοντας παράλληλα και την αγωνία του ΠΑΣΟΚ για να ανακινήσει το θέμα με το σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Εξάλλου αναφερόμενος στην υπόθεση Παυλίδη, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει το πόρισμα της Εξεταστικής και «αν τα στοιχεία αυτά στοιχειοθετούν την ανάγκη, θα προτείνει την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο».

Συνεχίζουν το αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα

Την ίδια στιγμή ο Θ. Πάγκαλος, συνεχίζοντας τις καθημερινές, πλέον, αντικομμουνιστικές επιθέσεις του και με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», αναφερόμενος στις μέχρι τώρα δηλώσεις του και κυρίως στην κατάπτυστη τοποθέτησή του στο Ναύπλιο ότι αν το «ΚΚΕ νικούσε το '49 θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες και μέρος των στελεχών του», υποστήριξε: «Αυτή η ομιλία έγινε αντικείμενο της πρωτοφανούς παρέμβασης της κας Παπαρήγα, η οποία ζήτησε ηγέτη άλλου κόμματος να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις εναντίον στελέχους άλλου κόμματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και είναι χαρακτηριστικό. Μέχρι στιγμής δεν με έχει διαγράψει κανείς από το ΠΑΣΟΚ και μάλλον βλέπω συμπαθή ανταπόκριση σε αυτά που λέω»... Τα ψεύδη του Θ. Πάγκαλου είναι γνωστά και αυτά επαναφέρει σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Του θυμίζουμε λοιπόν ότι η Αλ. Παπαρήγα δε ζήτησε ποτέ να ασκηθούν «πειθαρχικές διώξεις» εναντίον του, αλλά κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί αν οι απόψεις του Θ. Πάγκαλου εκφράζουν και το ΠΑΣΟΚ.

Εκτός από τα ψεύδη του, πάντως χτες ο Θ. Πάγκαλος είπε και μια μεγάλη αλήθεια ότι στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ «βλέπει συμπαθή ανταπόκριση σε αυτά» που λέει... Γι' αυτό είμαστε απολύτως σίγουροι, αφού το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα αποτελεί μέρος κεντρικού σχεδιασμού της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει την πολιτική τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν να πει ότι το ΚΚΕ δεν είναι νόμιμο κόμμα και ότι εν πάση περιπτώσει ΠΑΣΟΚικός σοσιαλισμός ίσον άκρατος καπιταλισμός», απέφυγε να πάρει θέση, υποστηρίζοντας ότι θα το «προσπεράσει», γιατί όπως ισχυρίστηκε: «Αν σχολιάζω κάθε μέρα όλα όσα ακούμε από το ΚΚΕ για το ΠΑΣΟΚ, νομίζω πως θα εξαντλούσα τη δική σας υπομονή, αλλά και όλων όσοι διαβάζουν αυτά τα οποία λέμε εδώ».

Μάλιστα, προχώρησε και σε μια τοποθέτηση που μπορεί να ερμηνευτεί πολλαπλώς, αναφέροντας: «Εξ όσων γνωρίζω το ΚΚΕ συμμετέχει στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως με αυτή την έννοια είναι απολύτως νόμιμο». Δηλαδή αν το ΚΚΕ δε συμμετείχε στην Ελληνική Βουλή, για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ θα ετίθετο θέμα νομιμότητας; Ο αντικομμουνιστικός κατήφορος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν έχει τέλος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυθαίρετες εκτιμήσεις και κωλυσιεργία(2010-09-29 00:00:00.0)
Κυρίαρχη η πολυεθνική σε ΟΣΕ και Σκαραμαγκά(2010-03-18 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση για το... «εύρος» των μιζών(2009-08-12 00:00:00.0)
Η σκανδαλολογία μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης(2009-06-06 00:00:00.0)
Αναμένονται στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών(2009-04-22 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες...(2008-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ