Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η νέα πείρα δίνει νέα ορμή

Τα σοβαρά βήματα που έχουν γίνει για την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων, τα οποία μπορούν το επόμενο διάστημα να ενισχύονται, ακόμα πιο σταθερά, πιο γοργά, κατέγραψε η προχτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά. Βήματα στα οποία αποκρυσταλλώνεται η δράση που οι ταξικές δυνάμεις αναπτύσσουν με συγκεκριμένο σχέδιο, με συνέπεια απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, με αταλάντευτο το μέτωπο κόντρα στην εργοδοσία και όσους την υπηρετούν.

Σ' αυτήν ακριβώς τη στοχοπροσηλωμένη και αμείωτη δουλειά είναι που εδράζεται και η αισιοδοξία με την οποία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τους ρυθμούς τους μπροστά στην 1η του Μάη. Πατώντας πάνω στη νέα εμπειρία, με την οποία η εργατική τάξη οπλίστηκε από την απεργιακή αναμέτρηση στις 2 του Απρίλη, αλλά και στην πείρα που καθημερινά καταγράφει η παρέμβαση στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, το ΠΑΜΕ ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στη συγκρότηση καταρχήν πυρήνων δράσης σε κάθε επιχείρηση, εργοστάσιο, εργοτάξιο, γραφείο.

Οι στόχοι που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ιεραρχεί για το επόμενο διάστημα και με βάση τους οποίους θα κρίνει τη δράση του είναι πολύ συγκεκριμένοι.

  • Δράση για την οργάνωση της εργατικής τάξης: Δηλαδή, δράση για την ένταξη νέου κόσμου στην πάλη, την ανάθεση καθηκόντων, τη στερέωση των δεσμών των συνδικάτων με τους εργαζόμενους, την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών.
  • Δράση με τον προσανατολισμό που δίνει το πλαίσιο του ΠΑΜΕ: Απόρριψη και ξεμπρόστιασμα της γραμμής του συμβιβασμού, της υποταγής στην «ανταγωνιστικότητα». Πάλη με αιτήματα που επικεντρώνονται και αναδεικνύουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, δε ράβονται στα μέτρα των αντοχών της «ανταγωνιστικότητας».
  • Δράση για τον απεγκλωβισμό των εργαζομένων από τα κόμματα της ολιγαρχίας: Γιατί αν η πάλη για το μεροκάματο, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας κτλ., για κάθε «μικρό» πρόβλημα δε γενικευτεί και δεν πολιτικοποιηθεί, δεν αποκτήσει χαρακτηριστικά αντίστασης στην πολιτική που στοχοποιεί τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του, δε μπορεί να δώσει στέρεα αποτελέσματα.
  • Ενταση της σύγκρουσης με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό: Αποκάλυψη του ρόλου που παίζουν οι δυνάμεις του καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους, υπονομεύοντας ανοιχτά τους αγώνες τους, καλλιεργώντας τον «κοινωνικο-εταιρισμό», πασχίζοντας να πείσουν τους εργάτες ότι τα μονοπώλια είναι συνεταίροι και όχι αντίπαλοί τους.
  • Δουλειά για να συσπειρωθούν και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ νέες δυνάμεις: Να ξεπεραστούν αυταπάτες, αναστολές, δισταγμοί, φόβοι. Να αναδειχτεί πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ξεκινήσει η δουλειά, όπου ακόμα δεν άρχισε, να προχωρήσει όπου καθυστέρησε ή τελμάτωσε.
  • Δουλειά για να χτιστούν γερές βάσεις στους χώρους εργασίας: Να κινητοποιηθούν πρωτοπόροι εργάτες που θα λειτουργήσουν σα μαγιά, θα έχουν γνώση του χώρου τους, θα πρωταγωνιστούν στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία.

Κανείς δεν περισσεύει από αυτή τη δουλειά. Πρώτοι εκείνοι που συμμετέχουν στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που στηρίζουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, στις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Ολοι πρέπει να λειτουργήσουν παραδειγματικά, να τραβήξουν στη δράση κι άλλους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν νέες επιτροπές αγώνα. Η νέα πείρα να δώσει νέα ώθηση στη δράση.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ