Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΠΣΕΑ
Το πανό που ανάρτησαν τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής στα γραφεία του ΟΑΕΕ |
Οπως τόνισε η αντιπροσωπεία της ΠΣΕΑ προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, σήμερα ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μέσω της Διοίκησης του Οργανισμού ετοιμάζεται να επιβάλει νέες αυξήσεις. Οταν είναι γνωστό, μέσα από τις εκθέσεις που οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κάνει, ότι καμία αύξηση των εισφορών όσο μεγάλη και να είναι δεν μπορεί να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία των ΕΒΕ. Αντίθετα οι όποιες αυξήσεις το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να μεγαλώσει ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να τις καταβάλουν.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κων. Παπαθανασίου, ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα κινηθούν αναγκαστικά εντός του πλαισίου που θέτει η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική. Εξέφρασε την «ευχή» να μην αυξηθούν οι εισφορές, προσθέτοντας όμως ότι τα ελλείμματα του Οργανισμού είναι δεδομένα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξησή τους είναι θέμα χρόνου.
Τα αιτήματα πάλης της ΠΣΕΑ, έτσι όπως καταγράφονται και στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, είναι: