Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10340

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ενάντια στο ΝΑΤΟ

Με κοινή ανακοίνωσή τους 52 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταγγέλλουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής «λυκοσυμμαχίας» σημειώνοντας ότι οι λαοί μπορούν, με τους αγώνες τους, να βάλουν φραγμό και να νικήσουν τα εγκληματικά σχέδια του NATO και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ στη μάχη των ευρωεκλογών

Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με εκατοντάδες συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα έως τη μέρα των ευρωεκλογών

Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη μεγάλη γενική πολιτική αναμέτρηση που ο λαός έχει μπροστά του. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που να μην έχει άμεση σχέση με την ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Να καταδικάσει και με την ψήφο του την ΕΕ και τα κόμματα της αστικής εξουσίας, που συσσώρευσαν τα δεινά και τις συνέπειες που τον βασανίζουν. Να γυρίσει μαζικά την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που δεν αλλάζουν. Ο ελληνικός λαός πρέπει ν' αλλάξει ριζικά τη στάση του απέναντί τους, καταψηφίζοντας και τους δύο, αρνούμενος να πέσει στην παγίδα των γνωστών αναχωμάτων - τροχοπέδη στη ριζοσπαστικοποίηση και στο άνοιγμα του δρόμου, για την οριστική λύση των προβλημάτων, που βασανίζουν το λαό μας. Να ενισχύσει το μοναδικό στήριγμα του λαού στην αντεπίθεση που πρέπει να κάνει: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


ΣΕΛ.  3  -  5,   18  -  21

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Πρακαταθήκη για τις επόμενες μάχες

Η επιτυχία και η μαζικότητα των προχτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αποτέλεσμα επίμονης, σχεδιασμένης δουλειάς και οργανωμένης παρέμβασης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων. Ολο και περισσότεροι εργατοϋπάλληλοι, μετανάστες, νέοι εργαζόμενοι πυκνώνουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, με εμπιστοσύνη στον ταξικό αγώνα για τα συμφέροντά τους. Επόμενος σταθμός η Πρωτομαγιά.


ΣΕΛ.  2

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ
Βάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη των αγώνων

Στις 3 του Απρίλη το ΠΑΜΕ συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής και δράσης. Στη δεκάχρονη πορεία του έχει αφήσει ήδη ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος και στον ταξικό του προσανατολισμό, δυναμώνοντας ολοένα την ταξική πάλη.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Καταδικάζουν την αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ

Με κοινή ανακοίνωσή τους, 29 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν τη νέα αντικομμουνιστική υστερία που κλιμακώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και καλούν τα λαϊκά κινήματα να αντιδράσουν.


ΣΕΛ.  28   -   29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ