Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10342

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. απέρριψαν τα μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος

Η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. απέρριψαν χτες στη Βουλή πρόταση νόμου του ΚΚΕ για «την προστασία του λαϊκού εισοδήματος», που προβλέπει κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης.


ΣΕΛ.  27

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ να ανοίξει νέα σελίδα για το λαό
  • Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Την Πέμπτη, η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Απευθυνόμαστε στους προδομένους εργάτες και λαϊκά στρώματα, που πίστεψαν ότι η ΝΔ άλλαξε. Ιδιαίτερα σε εκείνους, που ένιωσαν έλξη και έδειξαν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, με βάση τις διακηρύξεις του στη 10ετία του '70. Που πίστεψαν στην υπόσχεση ότι η δεξιά θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά έγινε το χειρότερο, η αστική τάξη της χώρας μας απέκτησε δύο κόμματα που σταθερά εναλλάσσονται στην εξουσία χωρίς να απειλούν ούτε μια τρίχα των κερδών της πλουτοκρατίας. Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε όλους εκείνους, που ξέρουν καλά πως ο αριστερός σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι ακόμα πιο αδιάλλακτος εχθρός του ιμπεριαλισμού, που, όσο και αν διαφωνεί με το ΚΚΕ, δε θα γίνει ποτέ αντικομμουνιστής. Σε όλους εκείνους, που καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Σε εκείνους, που δε βρήκαν το κουράγιο να αντισταθούν, έπεσαν θύματα του εργοδοτικού εκβιασμού. Μπορούν να πάρουν και με την ψήφο τους εκδίκηση. Σε εκείνους και εκείνες, που γνωρίζουν ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι ένα χτύπημα στον αντικομμουνισμό που σηκώνει κεφάλι. Να δώσουν τη μάχη και με τη δική τους ψήφο να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα ή σε μερικά μαζί μας.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η σύσκεψη για την απεργία της 1ης του Μάη

Με δεδομένη τη «μαγιά» που έχει δημιουργήσει η επιτυχία της απεργίας στις 2 Απρίλη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις βάζουν στόχο να μη μείνει ούτε λεπτό αναξιοποίητο μέχρι την Πρωτομαγιά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., με θέμα τον προγραμματισμό της δράσης για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης της 1ης Μάη. Η σύσκεψη θα γίνει στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).


ΣΕΛ.  17


ΙΤΑΛΙΑ
Ξεπερνούν τους 200 οι νεκροί

ΚΚΕ: Επιτακτική η ανάγκη αντισεισμικής προστασίας


ΣΕΛ.  21
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Θέλουν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων

ΣΕΛ.  26
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΝΟΤΟΣ ΚΟΜ»
Διευθετεί το χρόνο εργασίας στο όνομα της κρίσης

ΣΕΛ.  16
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συγκέντρωση, σήμερα, στα Τέμπη!

ΣΕΛ.  29
Παρουσίαση του βιβλίου «Στα βήματα του ΔΣΕ»

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ