Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Να μπει τέρμα στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από την Τσέχικη Πρεσβεία
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από την Τσέχικη Πρεσβεία
Διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο κομμουνιστικό παραλήρημα στο πλαίσιο της ΕΕ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και εντείνεται και επί των ημερών της Τσέχικης Προεδρίας της ΕΕ. Η αντικομμουνιστική εκστρατεία ξεκίνησε με το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2006 και συνεχίστηκε με τη «Διακήρυξη της Πράγας» το 2008, με τη διοργάνωση ημερίδας και τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος, την περασμένη βδομάδα, με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνείδηση και Ολοκληρωτισμός».

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δήμος Θεοδώρου, στέλεχος του ΚΚΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, παρέδωσαν διάβημα διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ, που στοχεύουν στην εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, το οποίο θα μεταφερθεί στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Τσέχικης Δημοκρατίας. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, για να λάβουν την απάντηση ότι η απαγόρευση έγινε από ...ανεξάρτητο δικαστήριο!

«Σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και σαν Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας στον πρέσβη της Τσέχικης Δημοκρατίας αναφορικά με συγκεκριμένες ενέργειες της Τσέχικης Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που έχουν σαν στόχο να εξισώσουν τις κομμουνιστικές ιδέες με το ναζισμό και το φασισμό, να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό και ταυτόχρονα να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουν σαν αποτέλεσμα να εντείνουν ακόμα περισσότερο την αντικομμουνιστική δράση στα πλαίσια των χωρών της ΕΕ», δήλωσε ο Γ. Γκιόκας μετά τη συνάντηση.

Επισήμανε ότι «η επίθεση στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό δεν είναι τυχαία, αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που γίνεται προσπάθεια στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης οι εργαζόμενοι να φορτωθούν στις πλάτες τους τα βάρη αυτής της κρίσης. Συνεπώς η επίθεση στην πρωτοπορία των λαϊκών αγώνων, τα κομμουνιστικά κόμματα, τις κομμουνιστικές ιδέες, στόχο έχει να αφοπλίσει συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα να συκοφαντήσει, να δυσφημίσει την ιστορία, την προσφορά εκατομμυρίων κομμουνιστών στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στη χώρα μας «να βγάλουν ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα και για τη στόχευση που έχουν οι συγκεκριμένες ενέργειες, που και στη χώρα μας βιώνουμε τις τελευταίες μέρες με συγκεκριμένες επιθέσεις στελεχών από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να καταδικάσουν με τη στάση τους, με δράση τους, αλλά και με την ψήφο τους στις ερχόμενες ευρωεκλογές την ΕΕ και τα κόμματα που την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ