Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10337

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κλιμακώνει τον αντικομμουνισμό

Αύριο η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τα ψηφίσματα που επιχειρούν την ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού.


ΣΕΛ.  9

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ να πλημμυρίσουν οι δρόμοι

  • Συνεχίζονται οι εξορμήσεις από τις ταξικές δυνάμεις ένα μόλις 24ωρο πριν από την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης και τις 69 απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, ενώ σχεδιάζεται η περιφρούρησή της. Δεκάδες Επιτροπές Αγώνα και Σωματειακές Επιτροπές δίνουν μέχρι τελευταίας ώρας τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.
  • Μαζί με τους εργάτες και οι μικροί ΕΒΕ, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών, οι μικρομεσαίοι αγρότες, με κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Στις συγκεντρώσεις καλούν ακόμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  12  -  13

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατακτούν Συμβάσεις με 12% αύξηση

Σημαντική παρακαταθήκη για όλη την εργατική τάξη δημιουργούν τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, σε μια περίοδο που οι Συμβάσεις και τα άλλα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται από κάθε πλευρά, στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά διεκδικεί αυξήσεις περίπου 12% που μεταφράζονται σε 10 ευρώ πάνω στο μεροκάματο. Πάνω από 40 επιχειρήσεις έχουν ήδη υπογράψει τη σχετική Σύμβαση, ενώ αντίστοιχη μάχη δίνουν και οι αμμοβολιστές. Χτες, στην κινητοποίηση των Λογιστών της Αθήνας εμφανίστηκε στα γραφεία τους η Αστυνομία, προκαλώντας τους εργαζόμενους, που διαδήλωσαν μέχρι τα γραφεία του ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  1


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο


ΣΕΛ.  11
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ
Πανεξόρμηση την Παρασκευή 3 Απρίλη


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπόσχεται απολύσεις... με το νόμο


ΣΕΛ.  13
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ 2008
Ακόμη 10 δισ. ευρώ για 290 εισηγμένες ΑΕ...


ΣΕΛ.  19
ΝΕΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Καμπανάκι κινδύνου για τους εργαζόμενους


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ