Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
ΕΥΑΘ 100% στο Δημόσιο!

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Την πολιτική ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) καταγγέλλει το ΚΚΕ και με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και με την οποία ζητά να σταματήσει κάθε παραπέρα διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση. Στην ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Ζιώγας και απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας - Θράκης τονίζεται:

«Στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση βρίσκεται η ΕΥΑΘ μετά τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης. Το πολιτικό - οικονομικό έγκλημα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία και εισαγωγή της ΕΥΑΘ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ που αποφάσισε την εκχώρηση της εταιρείας σε επιχειρηματικό όμιλο, ως στρατηγικό επενδυτή.

Αυτόν το σκοπό εξυπηρετούσε άλλωστε η εκχώρηση του 5% στη γαλλική πολυεθνική SUEZ.

Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ για την ενίσχυση της «ανταγω­νι­στικότητας» και της «επιχειρηματικότητας», δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας, των επιχειρη­μα­τι­κών ομίλων, των πολυεθνικών, παραχωρούν ως εμπόρευμα φυσικά κοινω­νικά αγαθά, όπως το νερό και τη διαχείρισή του σ' αυτές.

Η κατεύθυνση αυτή συνδυάζεται με το παράλληλο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων (εργολαβικό καθεστώς σε πολλούς τομείς, μηνύσεις συνδικαλιστών κ.ά.) και έχει άμεσες συνέπειες στο λαό της περιοχής (αύξηση των τιμών του νερού, αποχέτευσης κ.ο.κ.).

Το νερό όμως ως κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι αποκλειστικά κάτω από το δημόσιο έλεγχο και να παρέχεται φθηνά και με όρους υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το λαό, στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου οργανισμού διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας.

Με αυτό το σκεπτικό ο βουλευτής του Κόμματος ζητά να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και να επανέλθει στο δημόσιο έλεγχο το 100% της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ