Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
Ευρεία σύσκεψη για τον εμπλουτισμό της δράσης

Την Κυριακή, 12 του Απρίλη, στην αίθουσα συνταξιούχων του ΤΕΒΕ

Νέα ώθηση στις προσπάθειες αγωνιστικής ενεργοποίησης και συντονισμού δράσης των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών, δίνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών, η οποία ξεκινά με ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη την Κυριακή 12 του Απρίλη 2009, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα των Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ (Σωκράτους 23), στην Ομόνοια. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Για να οργανώσουμε καλύτερα την παραπέρα δουλειά μας, καλούμε σε Σύσκεψη Συνδικαλιστών, από ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας και το συντονισμό της δράσης των αγωνιστικών δυνάμεων στο χώρο του Λεκανοπεδίου Αττικής».

Η Συντονιστική τονίζει ότι «η θετική δράση που αναπτύχθηκε δημιούργησε στις ομοσπονδίες, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται νέες και αυξημένες απαιτήσεις. Σήμερα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά σε νέα βήματα. Τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού πλαισίου με μια σειρά ώριμα αιτήματα που αντιστοιχούν στις σημερινές ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ και τον προγραμματισμό δράσης στο επόμενο διάστημα». Προσθέτει, επίσης, ότι «σήμερα, σε μια περίοδο όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι απαραίτητη η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα».

Στο κάλεσμά της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι «συγκροτήθηκε στις 28/1/2007 από 18 ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία και έκλεισε ήδη δύο χρόνια δράσης. Η δραστηριότητά της κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες.

  • Διατύπωσε ένα πλαίσιο αιτημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για το φορολογικό και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
  • Επιχείρησε να απεγκλωβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα από την αδράνεια που το έχουν καταδικάσει οι συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργάνων. Διοργάνωσε και στήριξε δεκάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
  • Συντόνισε τα βήματά της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων συμμετέχοντας σε κοινούς αγώνες.

Στα δύο χρόνια ζωής της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα έδωσε δείγματα αποφασιστικής πάλης με τα προβλήματα που ταλανίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και αποτέλεσε φάρο αισιοδοξίας για την ανάπτυξη των αγώνων που προσφέρουν τη μοναδική εγγύηση για τη λύση των προβλημάτων.

Αντίθετα, οι πλειοψηφίες των ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ συνέχισαν στο δρόμο της απάθειας και της αγωνιστικής απραξίας διεκδικώντας το ρόλο του "αξιόπιστου συνομιλητή" της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ