Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Τη ματαίωση της κατασκευής σταθμού διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, την ακύρωση της «σύμβασης παραχώρησης», ώστε να παραμείνει η Εθνική Οδός δημόσιος δρόμος και την κατάργηση όλων των διοδίων, ώστε να επιτρέπεται παντού η ελεύθερη και δωρεάν διέλευση, ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται σε περίοδο οικονομικής κρίσης να επιβάλει νέο χαράτσι με την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων σε όλες τις εισόδους και εξόδους της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από τη Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι και τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μειώνοντας έτσι κι άλλο το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Παρά την πρόσφατη Ερώτηση του Κόμματός μας (11004/3-12-08) και τη γενική αντίδραση χιλιάδων εργαζομένων, κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής, η κυβέρνηση ήδη προχωρά στην κατασκευή σταθμού διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου».

«Υπεύθυνοι γι' αυτό, τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που το 2007 ψήφισαν από κοινού (με πλειοψηφία 263 βουλευτών) "σύμβαση παραχώρησης" της Εθνικής Οδού σε ιδιωτική κοινοπραξία, με τη δυνατότητα να την εκμεταλλεύεται για χρόνια, επιβάλλοντας συνεχείς αυξήσεις στα τέλη, αλλά και προχωρώντας στην κατασκευή κι άλλων διοδίων. Οι οδικοί άξονες φτιάχτηκαν από τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από την άγρια φορολόγησή του, αποτελούν περιουσία του και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί».

Τέλος, ερωτά τον υπουργό Μεταφορών:

  • Αν η κυβέρνηση προτίθεται να ματαιώσει την κατασκευή νέων διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και να ακυρώσει τη «σύμβαση παραχώρησης» στην ιδιωτική κοινοπραξία, ώστε η Εθνική Οδός να παραμείνει δημόσιος δρόμος.
  • Αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει όλα τα υπάρχοντα διόδια που λειτουργούν στο οδικό δίκτυο της χώρας, ώστε να επιτρέπεται παντού η ελεύθερη και δωρεάν διέλευση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ