Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες

Επίκαιρη Ερώτηση για τη δασοπροστασία και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Eurokinissi

Την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των συμβασιούχων πυροσβεστών σχετικά με τη μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και την κάλυψη των κενών της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Οι καταστροφικές πυρκαγιές που κάθε τόσο αφανίζουν χιλιάδες στρέμματα έχουν φέρει ξανά στην επικαιρότητα το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στους τομείς της πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Εξάλλου, για συνεχή χρονιά, η χρηματοδότηση στα δασαρχεία για τη συντήρηση στοιχειωδών υποδομών αντιπυρικής προστασίας είναι ελλιπέστατη.

Η κατάσταση και κατά τη φετινή περίοδο δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτό εγκυμονεί νέους κινδύνους αφανισμού δασικών και άλλων εκτάσεων. Εργα υποδομής για την προστασία και ανάπτυξη των δασών ουσιαστικά δε γίνονται. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεράστια κενά σε προσωπικό. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να απαντήσει θετικά στο αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος για μονιμοποίησή τους, για σταμάτημα της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις συμβάσεις περιορισμένου χρόνου. Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες μπορούν να απορροφηθούν παραγωγικά με μονιμοποίηση στους αντίστοιχους τομείς πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών.

Η δημιουργία ενιαίου φορέα πρόληψης και δασοπροστασίας επαρκώς εξοπλισμένου και στελεχωμένου με μόνιμο προσωπικό, με αντικείμενο την προστασία των δασών σε όλες τις φάσεις (πρόληψη, καταστολή κ.ά.), προβάλλει επιτακτικά».

Τέλος, με την Ερώτηση το ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Αν η κυβέρνηση θα απαντήσει θετικά στο δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων πυροσβεστών για μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και αποκλεισμούς.
  • Αν θα ενισχύσει και θα καλύψει τα κενά σε προσωπικό και μέσα στη Δασική Υπηρεσία και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση στη Βουλή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές(2017-09-06 00:00:00.0)
Καταργούνται πυροσβεστικά κλιμάκια και σταθμοί(2011-07-21 00:00:00.0)
Να καταργηθούν οι νόμοι που «καίνε» τα δάση(2007-07-20 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες(2004-04-29 00:00:00.0)
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλιά(2004-04-02 00:00:00.0)
Είχαν προειδοποιήσει!(1999-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ