Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10336

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αγώνα και ψήφο υπέρ του ΚΚΕ

Οποιος θέλει να δείξει ένα πνεύμα αντίστασης στην ΕΕ, ένα πνεύμα σαφούς καταδίκης, έως να φτάσει και στη θέση ότι η Ελλάδα εντός της ΕΕ δεν έχει μέλλον, αλλά πρέπει να υπάρξει ρήξη, αποδέσμευση από αυτήν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εκφραστούν με το ΚΚΕ

  • Τις ευρωεκλογές πρέπει να τις δούμε δεμένες και αναπόσπαστες με την κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ακριβώς τώρα χρειάζεται ακόμα περισσότερο ισχυρό ΚΚΕ στο κίνημα, στη δράση και στην κάλπη. Το Κόμμα, που είναι σταθερό, έμπειρο, δοκιμασμένο, και σε εθνικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό. Χρειάζεται φιλολαϊκό μέτωπο πάλης σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Το ΚΚΕ ως περιεχόμενο στη μάχη των Ευρωεκλογών θέτει το ίδιο που θα θέσει και στη μάχη των εθνικών εκλογών. Χρειάζεται η καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να μην αποτελέσουν εναλλακτική επιλογή τα κόμματα εκείνα που είτε συντηρητικοποιούν τη λαϊκή συνείδηση όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., είτε αμβλύνουν το ριζοσπαστισμό της όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο ελληνικός λαός μπορεί να βρει το δρόμο του, μέσα από την πάλη που ξεκινάει το λιγότερο από την ανυπακοή και απειθαρχία και φτάνει έως την ουσιαστική ρήξη με την ίδια την ΕΕ. Η συνεργασία στην Ευρώπη θα είναι ωφέλιμη για τους λαούς μόνο όταν πάψει να υπάρχει πλουτοκρατία σε όσο γίνεται περισσότερες χώρες της ΕΕ και τελικά σε όλη την Ευρώπη, όταν η Ευρώπη γίνει σοσιαλιστική.

ΣΕΛ.  10   -   13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο, τις ώρες που απομένουν μέχρι την απεργία της Πέμπτης, να μη μείνει ούτε λεπτό αναξιοποίητο. Σχεδιάζονται συγκεντρώσεις σε τουλάχιστον 66 πόλεις.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα, στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.


ΣΕΛ.  20   -   24


ΚΡΗΤΗ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
ΑντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις

Ενάντια στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις στο Λιτόχωρο και ενάντια στη βάση του θανάτου στη Σούδα έγιναν κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο. Στις 3-4 του Απρίλη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης προετοιμάζει αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στο Στρασβούργο


ΣΕΛ.  7
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μάρμαρο

Επιπλέον εισφορές και την παρακράτηση μισού μισθού αποφάσισε η διοίκηση του Ταμείου.


ΣΕΛ.  23
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Σε ταξικά χέρια με απόλυτη πλειοψηφία


ΣΕΛ.  22
Η ΠΚΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ
Κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών


ΣΕΛ.  25
ΠΚΣ
«Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα πανεπιστήμια»

Κινητοποίηση ενάντια στην προκήρυξη θέσεων εργασίας για φοιτητές στο ΝΑΤΟ, που διακινήθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ