Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ:Πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, μαζί με άλλα δύο άτομα, καθώς στο αμάξι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπετόνι με βενζίνη, στουπιά και γκαζάκια. Ο 31χρονος πρώην υπαξιωματικός φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα προστασίας νυχτερινών κέντρων και να είχε προσληφθεί από επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφατα δολοφονήθηκε. Μάλιστα, παλαιότερα, ο 31χρονος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί, καθώς - σύμφωνα με την αστυνομία - αποπειράθηκε να δολοφονήσει ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Ομως, είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε αποσύρει τις εις βάρος του κατηγορίες.

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνει την Ελληνική Αστυνομία η «Διεθνής Αμνηστία». Σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, αναφέρει ότι η αντίδραση της Αστυνομίας στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη στην Αθήνα υπήρξε το αποκορύφωμα της συνταγματικής παραβίασης στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υποστηρίζει, επίσης, ότι το Γενάρη έγιναν πολλές καταγγελίες για την παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Σε δηλώσεις της, η υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος Μάρω Σαββοπούλου ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί έκαναν αυθαίρετες συλλήψεις, κακομεταχειρίστηκαν και κράτησαν διαδηλωτές, ακόμη και ανήλικους, τους οποίους εμπόδισαν να έρθουν σε επαφή με τους δικηγόρους τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ αφέθηκαν, με περιοριστικούς όρους, οι τέσσερις νεαροί που κρατούνταν στις φυλακές, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Δεκέμβρη του 2008 στη Λάρισα και διώκονται με τον «τρομονόμο». Η αρμόδια ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, την οποία είχαν υποβάλει οι κατηγορούμενοι διά των συνηγόρων τους. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν την κατάθεση συγκεκριμένης χρηματικής εγγύησης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ