Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλούσια δραστηριότητα από την ΟΓΕ

Πολύμορφες δραστηριότητες προγραμματίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι κατά τόπους Σύλλογοί της, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τις εργαζόμενες και επιδιώκοντας να πλατύνει ο προβληματισμός και ο αγώνας ενάντια στα προβλήματα της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων και την πολιτική που τα δημιουργεί.

Στην Αθήνα, η Ομοσπονδία προγραμματίζει:

  • Σήμερα, Κυριακή, εξόρμηση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίσκεψη στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί.
  • Επίσης σήμερα - σε συνεργασία με τη «New Star» - προσφέρει δωρεάν είσοδο στις γυναίκες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρακάτω ταινίες στον κινηματογράφο «ΑΦΑΙΑ» (Δημοσθένους 96, Καλλιθέα): 5 μ.μ.: «Το αλάτι αυτής της θάλασσας» της Αν Μαρί Τζασίρ. 7 μ.μ.: «Ελα να δεις» του Ελεμ Κλίμοφ. 9.30 μ.μ.: «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη.
  • Αύριο, Δευτέρα 9 Μάρτη, στις 10 π.μ., θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο του «Κατσέλη».
Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης οι σύλλογοι - μέλη της ΟΓΕ προγραμματίζουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Κυριακή 8 Μάρτη

-- Στις 11 π.μ. στην πλατεία των Σερρών.

-- Στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης Θεσσαλονίκης με θέμα «Η γυναίκα και η κοινωνική αξία της μητρότητας».

-- Στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη.

-- Στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η γυναίκα - μάνα - αγωνίστρια, μέσα από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου».

-- Στις 7 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Παλαιστίνια γυναίκα - αγωνίστρια».

Αύριο Δευτέρα 9 Μάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Ψωμί και τριαντάφυλλα».

-- Στις 7 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Πυλαίας Θεσσαλονίκης (Πέτρινο) με θέμα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

-- Στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Συκεών Θεσσαλονίκης με θέμα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

-- Στις 7 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 10 Μάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ. στο στέκι νεολαίας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Θα προβληθεί η ταινία «Επάγγελμα γυναίκα».

Αλλες εκδηλώσεις

-- Από την Ομάδα Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ με θέμα «Η εργαζόμενη Γυναίκα του Σήμερα», σήμερα Κυριακή, στην ταβέρνα «Μόλος» (Μάν. Κοκκίνης) στις 6.30 το απόγευμα.

-- Από το Σύλλογο Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς, στη Νεροτριβή, σήμερα, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

-- Από το Σύλλογο Γυναικών Ελληνικού σήμερα, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. Θα μιλήσουν οι αγωνίστριες Τασία Ακερμανίδου και Ελένη Γκολέμα.

-- Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ μαζί με το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας θα επισκεφθούν σήμερα καταστήματα της αγοράς και συνοικίες της πόλης. Στις 11.30 π.μ., θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου. Αύριο, Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: Ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διευθέτηση - διαχωρισμός εργασιακού χρόνου, Εκθεση «Σέρκας» και οι επιπτώσεις τους στη γυναίκα και τη λαϊκή οικογένεια. Θα ακολουθήσει προβολή DVD από τη δράση της ΟΓΕ.

-- H Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση, τιμώντας τις πρωτοπόρες εργάτριες και την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, στο παλιό δημαρχείο (Αβάντων 50).

-- Από το Σύλλογο Γυναικών Γλυφάδας, με θέμα «Η εργαζόμενη γυναίκα μπροστά στην κρίση και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας», στις 11 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ (Σμύρνης 37).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων, Συλλόγων και Ομάδων Γυναικών(2022-03-05 00:00:00.0)
Τιμούν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας(2014-02-28 00:00:00.0)
Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία τους(2011-03-05 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις γυναίκες(2009-03-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ