Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού οπλοστασίου

Καταβρεχτήρια κατά διαδηλωτών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη το κυβερνητικό σχέδιο προχωρά. Ηδη, το υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασίες αναζήτησης προμηθευτή. Ακόμα και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν μεταβεί στο εξωτερικό για να επιλέξουν τα... καλύτερα και τα «λειτουργικότερα» οχήματα ρίψης νερού.

Ηδη, είναι έτοιμο για εφαρμογή σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που δίνει τη δυνατότητα στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ να χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους και στις διαδηλώσεις.

Μαζί με τα χημικά, τα ρόπαλα, τις πλαστικές σφαίρες και τους χειριστές τους ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους αγώνες του μαζικού λαϊκού Κινήματος. Στην προσπάθειά της αυτή θα επιστρατεύσει και τις κάμερες του C4i, του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής. Στόχος του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν οι χαφιεδοκάμερες χωρίς κανέναν περιορισμό και για λόγους ασφάλειας. Ηδη με πρόσχημα τη ρύθμιση της κυκλοφορίας παρακολουθούν τα συλλαλητήρια. Αλλωστε, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει τονίσει πως «αναπολεί» τα στρατιωτικού τύπου μέτρα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, προσπαθώντας να υπονομεύσει τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική. Ντύνεται με την απαραίτητη «πανοπλία» δείχνοντας τα... δόντια της σε αυτούς που θα βρεθούν μπροστά της. Πολλές κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά τα λαϊκό κίνημα πάντα έβρισκε τον τρόπο να ξεδοντιάζει την τρομοκρατία των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους. Ετσι, θα γίνει και τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ