Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ερημώνει» η Αρχαιολογική Υπηρεσία

Το «πογκρόμ» των εκατοντάδων απολύσεων συμβασιούχων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού από τις υπηρεσίες της ΒΔ Ελλάδας φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή, Μπάμπη Χαραλάμπους, προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος των Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι διαρκή πολιτική και εργασιακή ομηρία. «Κάτι που εκφράζεται σήμερα μέσα από την ανασφάλεια, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, τις απολύσεις, ακόμα και με απόπειρες απόλυσης εργαζομένων που έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, έχοντας καταφύγει στη λύση της δικαστικής οδού λόγω των περιοριστικών διατάξεων - 24μηνο - του ΠΔ 164/2004. Επιπλέον, ακόμη και οι προσλήψεις των συμβασιούχων γίνονται από το ΥΠΠΟ με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες».

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «πάνω από το 90% των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ στη ΒΔ Ελλάδα (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Αρτα, Πρέβεζα και Κέρκυρα) είναι συμβασιούχοι που εξυπηρετούν, όμως, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων - δηλαδή πάνω από 600 άτομα - αυτή τη στιγμή, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, είναι απολυμένοι». Το αποτέλεσμα είναι «οι εφορείες (σ.σ. αρχαιοτήτων) να υπολειτουργούν, έργα να παραμένουν ανεκτέλεστα, αρχαιότητες να εκτίθενται σε κάθε λογής κινδύνους. Για όλους αυτούς τους λόγους τα μέλη του Συλλόγου προβαίνουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (όπως αποκλεισμούς των εφορειών, των μουσείων κ.ά.).

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τους υπουργούς ποια «άμεσα μέτρα θα λάβουν για τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ στη ΒΔ Ελλάδα με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με διαφανείς διαδικασίες και την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ