Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Διευρύνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Συνεχώς διευρύνεται το «σκάνδαλο» με τις παράνομες υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών, νομικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, καθώς χθες ο Γενικός Εισαγγελέας, Μάριο Ιγκουαράν, κλήθηκε να ενημερώσει μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου για την εξέλιξη των ερευνών.

Η αποκάλυψη για τις παράνομες υποκλοπές δονεί την Κολομβία, καθώς διαπιστώνεται ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από οποιοδήποτε έλεγχο, αναγκάζοντας τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κολομβίας να διατάξει την έναρξη έρευνας για τις παράνομες υποκλοπές από πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, δηλώνοντας ότι μια «εγκληματική οργάνωση» ενδέχεται να «παρεισέφρησε» στη λειτουργία της...

Οι καταγγελίες περί υποκλοπών προστίθενται σε μια σειρά σκανδάλων που βαρύνουν την DAS. Τέσσερις μήνες πριν, παραιτήθηκε η πρώην διευθύντριά της, Μαρία δελ Πιλάρ Ουρτάδο, που παραδέχτηκε ότι παρακολουθούνταν αντίπαλοι του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, ενώ ο προκάτοχός της εκτίει ποινή φυλάκισης για συνεργασία με τάγματα θανάτου, που, βάσει διαταγών του, εκτελούσαν συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ