Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.--

Αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών τύπου «Boeing 737-800» συνετρίβη χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 άτομα (τρεις από το πλήρωμα) και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50, από τους οποίους οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 135 άνθρωποι, κατέπεσε σε αγρό την ώρα που επιχειρούσε προσγείωση και τελικά κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε πως πρόκειται για «θαύμα», καθώς δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι το αεροσκάφος κατέπεσε σε μαλακό έδαφος και δεν προκλήθηκε φωτιά αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στον περιορισμό των θυμάτων. Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη στην Ολλανδία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 Τούρκοι και 32 Ολλανδοί, ενώ δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Παράλληλα, ο πρόεδρος των Τουρκικών Αερογραμμών, Τεμέλ Κοτίλ, ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος κτίστηκε το 2002 και στις 22 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε ολοκληρωτικός έλεγχος.

Πάντως, συγκεχυμένη ήταν η αρχική εικόνα μετά τη συντριβή, με αντικρουόμενες πληροφορίες, σχετικά με το εάν υπήρχαν νεκροί και πόσοι, ενώ η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ